LE: Suma je taj! Od početka, kao „desetka“!

Miroslav Đukić odlučio da Gvinejca pošalje na omiljenu poziciju, a Đorđa Ivanovića na klupu.

Fudbal 15.02.2018 | 18:00
LE: Suma je taj! Od početka, kao „desetka“!
Ima mesta za Sejdubu Sumu. Ne samo da ima mesta, nego će reprezentativac Gvineje konačno zaigrati na omiljenoj poziciji.

Pisali smo sinoć kako se minulih dana govorkalo da postoji mogućnost da omaleni vezista počne meč i  to će se i desiti, potvrđeno nam je da će najskuplji fudbaler u istoriji Partizana definitivno biti starter u susretu sa Viktorijom iz Plzernja, u šesnaestini finala Lige Evrope (21.05, TV Arena sport 1, RTS 1).

Miroslav Đukić je odlučio da Sumu nagradi za dobar rad u pripremnom periodu i poveri mu ulogu organizatora igre u početnoj formaciji 4-2-3-1. Nekadašnji prvotimac Slovana dejstvovaće iza najisturenijeg fudbalera crno-belih, Leandrea Tavambe, i sa pozicije ofanzivnog veznog pokušati prodorima i(li) pasom da razori odbranu češkog predstavnika. A ona ume da bude porozna, ove sezone u gostima dvaput je poklekla protiv Steuae u kvalifiklacijama za Ligu šampiona, triput u sudaru sa rumunskim velikanom u grupnoj fazi Lige Evrope, a triput su je u istom takmičenju matirali i igrači švajcarskog Lugana.

Sejduba Suma se može smatrati faktorom iznenađenja kojem je pribegao stručni štab Partizana. Po dva osnova. Ako bi se zaključci izvodili samo na osnovu kontrolnih utakmica onda bi Pavel Vrba i njegovi saradnici mogli da očekuju drugo rešenje, u liku uigravanog Đorđa Ivanovića. Osim personalne, ovde je reč i o promeni formacije, jer će umesto očekivane 4-4-2 Partizan krenuti raspoređen u 4-2-3-1. Sam Suma će tek drugi prvi put otkako je stigao u Humsku u evropskoj utkamici igrati iza napadača, jer je protiv Olimpijakosa, Videotona i oba puta u sudaru sa Dinamom iz Kijeva bio krilo, da bi se samo na gostovanju Skenderbegu preselio na poziciji za koju uverava da mu najviše prija.

Kad je već tako...

Žrtva ulaska Sejdube Sume u prvih 11 je Đorđe Ivanović. Mada je tokom priprema na Kipru najčešće uigravan u timu za koji se verovalo da će početi duel sa Plzenjom i bio podrška Leandreu Tavambi u napadu, doskorašnji kapiten Spartaka, prema kazivanju Miroslava Đukića, još nema dovoljno snage, muči se, tek je došao u novu sredinu i to su sve razlozi zbog kojih će večeras početi na klupi.

Podsetimo, zbog žutih kartona prvi susret šesnaestine finala Lige Evrope propustiće Nemanja G. Miletić, ne poziciji levog beka menja ga novajlija iz Napretka Slobodan Urošević, dok će umesto povređenog Saše Zdjelara na mestu drugog zadnjeg veznog, u paru sa Danilom Pantićem, dejstvovati Marko Jevtović.

TIM PARTIZANA ZA PLZENJ: Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Urošević - Jevtović, Pantić - Tošić, Suma, Janković - Tavamba.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar