ЗОИ: Пјонгчанг 2018. - преглед дана...

Злато за Боа, Фак донео Словенцима сребро! Словеначки биатлонац Јаков Фак освојио је сребрну медаљу у трци на 20 километара.  Хага златна, Бјерген освојила 12. медаљу на Играма! Норвешка скијашица Рагнхилд Хага освојила је златну медаљу у крос кантрију слободним стилом на 10 километара. Волтије одбранио злато из Сочија! Француски такмичар Пјер Волтије одбранио је златну медаљу у сноуборд кросу на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

Остали спортови 15.02.2018 | 16:00
ЗОИ: Пјонгчанг 2018. - преглед дана...
Волтије је у полуфиналу пао и једва се пласирао у финале, у коме је водио већим делом такмичења шесторице сноубордера.

Сребрну медаљу освојио је Џерид Хјуз из Аустралије, а Шпанац Редјино Ернандес освојио је бронзану медаљу.

Хага златна, Бјерген освојила 12. медаљу на Играма! Норвешка скијашица Рагнхилд Хага освојила је златну медаљу у крос кантрију слободним стилом на 10 километара на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

Хага је убедљиво победила, резултатом 25:00,5 минута.

Сребрну медаљу освојила је Швеђанка Шарлот Кала са заостатком од 20,3 секунде и освојила своју другу медаљу у Пјонгчангу, након што је тријумфовала у скијатлону на почетку Игара.

Бронзану медаљу освојиле су две такмичарке, Норвежанка Март Бјерген и Криста Пармакоски из Финске, пошто су оствариле исти резултат од 25:32,4 секунде.

Најтрофејнија олимпијка у историји зимских игара Бјерген је освојила 12. олимпијску медаљу у каријери, а другу у Пјонгчангу, након што је освојила сребро у скијатлону.

И Пармакоски је освојила другу медаљу у Пјонгчангу, пошто је освојила бронзу у скијатлону.

Немачки пар Аљона Савченко и Бруно Масо освојили су златну медаљу у уметничком клизању на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

Савченко и Масо су били четврти после кратког програма, али су све надокнадили у слободном програму у коме су добили рекордних 159,31 поен и освојили златну медаљу. Они су били најбољи укупним резултатом од 235,90 поена.

Украјинка Савченко је пет пута учествовала на Зимским олимпијским играма, променила три партнера и представљала две земље, али је тек у Пјонгчангу успела да освоји олимпијску медаљу.

Сребрну медаљу освојили су водећи после првог дела програма, кинески клизачи Суј Венцин и Хан Цун са 235,47 поена, а бронзу су освојили Канадјани Меган Дуамел и Ерик Редфорд са 230,15 поена.

Швеђанка Хана Еберг освојила је златну медаљу у биатлону на 15 километара на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

Еберг је победила резултатом 41:07,2 минута.

Сребрну медаљу освојила је Анастасија Кузмина са заостатком од 24,7 секунди. То је њена друга медаља у Пјонгчангу, пошто је освојила сребро у потери.

Немачка биатлонка Лаура Далмајер освојила је бронзу са заостатком од 41,2 секунде. Она је тако освојила трећу медаљу у Пјонгчангу, после злата у потери на 10 километара и у спринту на 7,5 километара.

Злато за Боа, Фак донео Словенцима сребро! Словеначки биатлонац Јаков Фак освојио је сребрну медаљу у трци на 20 километара на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

Њему је то друга олимпијска медаља у каријери, после бронзане медаље на Играма у Ванкуверу када је освојио бронзу у спринту.

Он је трку завршио за 48 минута, девет секунди и три стотинке.

Златну медаљу освојио је Норвежанин Јоханес Тингнес Бое, са 5,5 секунди бољим временом од Фака. Норвежанин је и поред два промашаја имао боље време од Словенца који је трку завршио без промашаја.

Треће место и бронзана медаља припала је Аустријанцу Доминику Ландертингеру који је има 14,2 секунде заостатка за победником.

У женској трци на 15 километара нешто раније данас тријумфовала је Шведјанка Хани Оеберг, док је сребрно одличје припало Словакињи Анастасији Кузмини, а бронзу је освојила Немица Лаура Далмејер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар