ZOI: Pjongčang 2018. - pregled dana...

Zlato za Boa, Fak doneo Slovencima srebro! Slovenački biatlonac Jakov Fak osvojio je srebrnu medalju u trci na 20 kilometara.  Haga zlatna, Bjergen osvojila 12. medalju na Igrama! Norveška skijašica Ragnhild Haga osvojila je zlatnu medalju u kros kantriju slobodnim stilom na 10 kilometara. Voltije odbranio zlato iz Sočija! Francuski takmičar Pjer Voltije odbranio je zlatnu medalju u snoubord krosu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Ostali sportovi 15.02.2018 | 16:00
ZOI: Pjongčang 2018. - pregled dana...
Voltije je u polufinalu pao i jedva se plasirao u finale, u kome je vodio većim delom takmičenja šestorice snoubordera.

Srebrnu medalju osvojio je Džerid Hjuz iz Australije, a Španac Redjino Ernandes osvojio je bronzanu medalju.

Haga zlatna, Bjergen osvojila 12. medalju na Igrama! Norveška skijašica Ragnhild Haga osvojila je zlatnu medalju u kros kantriju slobodnim stilom na 10 kilometara na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Haga je ubedljivo pobedila, rezultatom 25:00,5 minuta.

Srebrnu medalju osvojila je Šveđanka Šarlot Kala sa zaostatkom od 20,3 sekunde i osvojila svoju drugu medalju u Pjongčangu, nakon što je trijumfovala u skijatlonu na početku Igara.

Bronzanu medalju osvojile su dve takmičarke, Norvežanka Mart Bjergen i Krista Parmakoski iz Finske, pošto su ostvarile isti rezultat od 25:32,4 sekunde.

Najtrofejnija olimpijka u istoriji zimskih igara Bjergen je osvojila 12. olimpijsku medalju u karijeri, a drugu u Pjongčangu, nakon što je osvojila srebro u skijatlonu.

I Parmakoski je osvojila drugu medalju u Pjongčangu, pošto je osvojila bronzu u skijatlonu.

Nemački par Aljona Savčenko i Bruno Maso osvojili su zlatnu medalju u umetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Savčenko i Maso su bili četvrti posle kratkog programa, ali su sve nadoknadili u slobodnom programu u kome su dobili rekordnih 159,31 poen i osvojili zlatnu medalju. Oni su bili najbolji ukupnim rezultatom od 235,90 poena.

Ukrajinka Savčenko je pet puta učestvovala na Zimskim olimpijskim igrama, promenila tri partnera i predstavljala dve zemlje, ali je tek u Pjongčangu uspela da osvoji olimpijsku medalju.

Srebrnu medalju osvojili su vodeći posle prvog dela programa, kineski klizači Suj Vencin i Han Cun sa 235,47 poena, a bronzu su osvojili Kanadjani Megan Duamel i Erik Redford sa 230,15 poena.

Šveđanka Hana Eberg osvojila je zlatnu medalju u biatlonu na 15 kilometara na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Eberg je pobedila rezultatom 41:07,2 minuta.

Srebrnu medalju osvojila je Anastasija Kuzmina sa zaostatkom od 24,7 sekundi. To je njena druga medalja u Pjongčangu, pošto je osvojila srebro u poteri.

Nemačka biatlonka Laura Dalmajer osvojila je bronzu sa zaostatkom od 41,2 sekunde. Ona je tako osvojila treću medalju u Pjongčangu, posle zlata u poteri na 10 kilometara i u sprintu na 7,5 kilometara.

Zlato za Boa, Fak doneo Slovencima srebro! Slovenački biatlonac Jakov Fak osvojio je srebrnu medalju u trci na 20 kilometara na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Njemu je to druga olimpijska medalja u karijeri, posle bronzane medalje na Igrama u Vankuveru kada je osvojio bronzu u sprintu.

On je trku završio za 48 minuta, devet sekundi i tri stotinke.

Zlatnu medalju osvojio je Norvežanin Johanes Tingnes Boe, sa 5,5 sekundi boljim vremenom od Faka. Norvežanin je i pored dva promašaja imao bolje vreme od Slovenca koji je trku završio bez promašaja.

Treće mesto i bronzana medalja pripala je Austrijancu Dominiku Landertingeru koji je ima 14,2 sekunde zaostatka za pobednikom.

U ženskoj trci na 15 kilometara nešto ranije danas trijumfovala je Švedjanka Hani Oeberg, dok je srebrno odličje pripalo Slovakinji Anastasiji Kuzmini, a bronzu je osvojila Nemica Laura Dalmejer.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar