Скуп борбе против ИСИЛ-а

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак учествовао је на Министарском састанку Глобалне коалиције за борбу против ИСИЛ-а, на позив замјеника премијера и министра иностраних послова Државе Кувајт Схеикх Сабах Кхалид Ал-Хамад Ал-Сабах, који се одржава у Кувајту.

Босна и Херцеговина 15.02.2018 | 10:18
Скуп борбе против ИСИЛ-а
Министарски састанак у Кувајту је отворен говорима кувајтског министра иностраних послова Схеикх Сабах Кхалид Ал-Хамад Ал-Сабах и државног секретара Сједињених Америчких Држава Реxа Тиллерсона.

Прије почетка Министарског састанка, министар Црнадак сусрео се са државним секретаром САД-а Реxом Тиллерсоном.

Прије обраћања учесника Министарског састанка презентован је најновији извјештај о ситуацији на терену и војним успјесима Коалиције против ИСИЛ-а у посљедњих годину дана на територији Сирије и Ирака.



Током свог обраћања, министар Црнадак обавијестио је учеснике да БиХ остаје снажно опредијељена да буде дио глобалне борбе против тероризма. Он је нагласио да ће БиХ наставити да подржава Коалицију у дипломатском и политичком смислу, али и, у складу са својим могућностима, у форми материјалне помоћи, након досадашњих донација од укупно око 1100 тона муниције за ирачку војску.

Министар Црнадак је представио и досадашње законодавне активности БиХ на пољу спречавања одласка на страна ратишта, стратегије за превенцију и борбу против тероризма и онемогућавања финансирања терористичких  активности.

На крају говора, позивајући на сталну потребу побољшања сарадње између земаља Коалиције, министар Црнадак је навео да репресија сама не може зауставити ширење опасних идеологија, већ да је упоредо потребно радити на смањењу сиромаштва, побољшању образовања, као и континуирано радити на јачању сарадње у вези политичких, економских и безбједносних питања, који су кључни показатељи који говоре о спремности друштва за борбу против радикализма и тероризма.

На Министарском састанку су учествовали представници 68 земаља, те представници ЕУ, НАТО-а и ИНТЕРПОЛ-а.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

... ДА ЧИКО Б'ОНУ...

15.02.2018 10:04

Министар Црнадак одлично ради свој посао! Свака част!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

15.02.2018 15:02

Игор је послао јасну поруку;Више нема исламиста из БИХ,јер је престао сукоб у Сирији.

ОДГОВОРИТЕ