Послије масакра смирен и хладан

Снимак хапшења 19-годишњег Николаса Круза након масакра у школи приказује смиреног младића, који се без опирања предаје полицији након што је убио 17 људи.

Свијет 15.02.2018 | 08:27
Послије масакра смирен и хладан
Иако неколико професора школе наводи да је зачуђено због тога што је управо Круз нападач, они који су га боље познавали наводе да нису зачуђени.

Медији су објавили да је Круз избачен из школе и да је током школовања имао проблема са понашањем, а један дечак који је ишао са њим у разред каже да "није шокиран што је он убица".

"Све време је причао само о оружју, ножевима и лову. Не могу да кажем да сам шокиран. Ако се гледају ранија искуства са њим, он је и деловао као врста клинца који би био спреман да ово уради", рекао је његов бивши друг из одељења Џошуа Чаро.

Други ђак школе, који није открио име, рекао је да је Круз био "дете са много проблема".

"Увек је деловало да га је много тога мучило. Знам да је пуцао из оружја и да је осећао да му то, претпостављам, давало неки осећај узбуђења", рекао је он.

Како преносе медији, други ученици Круза описују као "усамљеника".

Наставно особље каже да је Круз раније претио другим ученицима и да је због тога удаљен из школе, али да упркос томе није било никаквог упозорења нити озбиљних претњи упућених школи.

"Био је тих и миран, лично никада нисам имао проблема са Ником", рекао је његов професор математике Џим Гард.

Полиција је саопштила да детективи прегледају Крузов рачунар и да су досад пронашли "доста узнемирујућих ствари", као и да је код њега пронађена велика количина муниције.

На фотографијама са друштвених мрежа, чија аутентичност засад није потврђена, наводно се види Круз како држи пиштољ, ловачку пушку и три ловачка ножа између прстију као канџе

Круз је улетео у своју бившу школу у Паркленду у Флориди наоружан полу-аутоматском пушком АР-15 и убио најмање 17 особа.

У питању један од десет најсмртоноснијих напада ове врсте у САД.



Извор: Агенције

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ди

15.02.2018 08:00

Терориста????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

15.02.2018 08:18

Јок, била само пуцњава. Десило се.

Name

ма

15.02.2018 08:20

Јок, није муслиман, не може бит терориста НИКОЛАС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзоо

15.02.2018 08:35

А цудиме да није повезан за Исилом или Алкаифом,нису цифути предвидели а инаце би то средили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дзо

15.02.2018 08:50

Цифути су то и организовали,само један у низу оваквих масакара ,ето САД је дрзава у којој авиони и хеликоптери не падају као у Русији али постоји ово

Name

попара

15.02.2018 08:44

Побице се медју собом.Америка је болесно друство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рех

15.02.2018 14:23

Туга голема и за жртве и за њега.