Poslije masakra smiren i hladan

Snimak hapšenja 19-godišnjeg Nikolasa Kruza nakon masakra u školi prikazuje smirenog mladića, koji se bez opiranja predaje policiji nakon što je ubio 17 ljudi.

Svijet 15.02.2018 | 08:27
Poslije masakra smiren i hladan
Iako nekoliko profesora škole navodi da je začuđeno zbog toga što je upravo Kruz napadač, oni koji su ga bolje poznavali navode da nisu začuđeni.

Mediji su objavili da je Kruz izbačen iz škole i da je tokom školovanja imao problema sa ponašanjem, a jedan dečak koji je išao sa njim u razred kaže da "nije šokiran što je on ubica".

"Sve vreme je pričao samo o oružju, noževima i lovu. Ne mogu da kažem da sam šokiran. Ako se gledaju ranija iskustva sa njim, on je i delovao kao vrsta klinca koji bi bio spreman da ovo uradi", rekao je njegov bivši drug iz odeljenja Džošua Čaro.

Drugi đak škole, koji nije otkrio ime, rekao je da je Kruz bio "dete sa mnogo problema".

"Uvek je delovalo da ga je mnogo toga mučilo. Znam da je pucao iz oružja i da je osećao da mu to, pretpostavljam, davalo neki osećaj uzbuđenja", rekao je on.

Kako prenose mediji, drugi učenici Kruza opisuju kao "usamljenika".

Nastavno osoblje kaže da je Kruz ranije pretio drugim učenicima i da je zbog toga udaljen iz škole, ali da uprkos tome nije bilo nikakvog upozorenja niti ozbiljnih pretnji upućenih školi.

"Bio je tih i miran, lično nikada nisam imao problema sa Nikom", rekao je njegov profesor matematike Džim Gard.

Policija je saopštila da detektivi pregledaju Kruzov računar i da su dosad pronašli "dosta uznemirujućih stvari", kao i da je kod njega pronađena velika količina municije.

Na fotografijama sa društvenih mreža, čija autentičnost zasad nije potvrđena, navodno se vidi Kruz kako drži pištolj, lovačku pušku i tri lovačka noža između prstiju kao kandže

Kruz je uleteo u svoju bivšu školu u Parklendu u Floridi naoružan polu-automatskom puškom AR-15 i ubio najmanje 17 osoba.

U pitanju jedan od deset najsmrtonosnijih napada ove vrste u SAD.



Izvor: Agencije

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Di

15.02.2018 08:00

Terorista????

ODGOVORITE
Name

Karadoz

15.02.2018 08:18

Jok, bila samo pucnjava. Desilo se.

Name

ma

15.02.2018 08:20

Jok, nije musliman, ne može bit terorista NIKOLAS.

ODGOVORITE
Name

dzoo

15.02.2018 08:35

A cudime da nije povezan za Isilom ili Alkaifom,nisu cifuti predvideli a inace bi to sredili.

ODGOVORITE
Name

Re Dzo

15.02.2018 08:50

Cifuti su to i organizovali,samo jedan u nizu ovakvih masakara ,eto SAD je drzava u kojoj avioni i helikopteri ne padaju kao u Rusiji ali postoji ovo

Name

popara

15.02.2018 08:44

Pobice se medju sobom.Amerika je bolesno drustvo.

ODGOVORITE
Name

reh

15.02.2018 14:23

Tuga golema i za žrtve i za njega.