Како Лукашенко рјешава насиље?!

Бјелоруски лидер је нашао начин да заштити жене и дјецу од насиља у породици: треба свакој „букви“ одсјец́и руке. Овако рјешење проблема предложио је Александар Лукашенко тужилаштву своје земље.

Свијет 15.02.2018 | 07:11
Како Лукашенко рјешава насиље?!
„Радите тамо шта хоц́ете. Заврц́ите им руке и сијеците им руке ако се дјеца плаше да иду куц́и јер тамо живи свиња која терорише породицу“, рекао је Лукашенко на сједници о питањима унутрашње и спољне безбједности.

Предсједник је додао да власти не могу да дозволе да „неки бандит малтретира дјецу и жену“.

Он је критиковао полицију која стално говори о томе да ц́е ускоро побиједити наркоманију, док се „на граници плијене тоне наркотика, а највец́и дио кривичних поступака се покрец́е за десетак до стотину грама“. Према његовим ријечима, полиција не хапси велике трговце наркотицима, вец́ ситну рибу.

Међутим, и руководство МУП-а је било мета напада јер не предлаже мјере за борбу против кријумчарења алкохола на унутрашњем тржишту, док се у исто вријеме из године у годину повец́ава број умрлих од тровања шверцованим напицима.

Како пише „Росбалт“, у држави тренутно функционише скоро 150 центара за помоц́ жртвама породичног насиља. За 5 година стигло је више од 10.500 позива, од којих 94 одсто долази од жена.

Извор: Спутњик

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Аха

15.02.2018 06:46

Тако је Лукасенко. По шеријатски . Тако би и нашим лоповима требало. Али нема ко

ОДГОВОРИТЕ