Kako Lukašenko rješava nasilje?!

Bjeloruski lider je našao način da zaštiti žene i djecu od nasilja u porodici: treba svakoj „bukvi“ odsjeći ruke. Ovako rješenje problema predložio je Aleksandar Lukašenko tužilaštvu svoje zemlje.

Svijet 15.02.2018 | 07:11
Kako Lukašenko rješava nasilje?!
„Radite tamo šta hoćete. Zavrćite im ruke i sijecite im ruke ako se djeca plaše da idu kući jer tamo živi svinja koja teroriše porodicu“, rekao je Lukašenko na sjednici o pitanjima unutrašnje i spoljne bezbjednosti.

Predsjednik je dodao da vlasti ne mogu da dozvole da „neki bandit maltretira djecu i ženu“.

On je kritikovao policiju koja stalno govori o tome da će uskoro pobijediti narkomaniju, dok se „na granici plijene tone narkotika, a najveći dio krivičnih postupaka se pokreće za desetak do stotinu grama“. Prema njegovim riječima, policija ne hapsi velike trgovce narkoticima, već sitnu ribu.

Međutim, i rukovodstvo MUP-a je bilo meta napada jer ne predlaže mjere za borbu protiv krijumčarenja alkohola na unutrašnjem tržištu, dok se u isto vrijeme iz godine u godinu povećava broj umrlih od trovanja švercovanim napicima.

Kako piše „Rosbalt“, u državi trenutno funkcioniše skoro 150 centara za pomoć žrtvama porodičnog nasilja. Za 5 godina stiglo je više od 10.500 poziva, od kojih 94 odsto dolazi od žena.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Aha

15.02.2018 07:46

Tako je Lukasenko. Po šerijatski . Tako bi i našim lopovima trebalo. Ali nema ko

ODGOVORITE