ЛЕ - Састав Партизана: Тавамба, ко ће с тобом?!

Ово је очекивани састав црно-белих за дуел са Викторијом Плзењ у шеснаестини финала Лиге Европе. Ожеговић или Ивановић, а можда и Сума? Уместо Здјелара вероватно Јевтовић.  Ђукићевих 4-4-2 са два дебитанта! Марко Јевтовић задњи везни са Пантићем, Ожеговић не почиње?

Фудбал 15.02.2018 | 10:45
ЛЕ - Састав Партизана: Тавамба, ко ће с тобом?!
Саша Здјелар неће моћи да игра против Викторије из Плзења због повреде примицача и то је свакако врло непријатна вест за тренера Мирослава Ђукића.

У тандему са Данилом Пантићем уиграван је у везном реду. Стари познаници из младе репрезентације Србије деловали су прилично добро током припрема и као осовина која би могла да буде покретачка снага у игри црно-белих овог пролећа.

Али, повреда Здјелара покварила је Ђукићеве планове, који ће сада морати да приступи алтернативном решењу. То би требало да буде Марко Јевтовић, играч са већ довољно искуства и спреман да у сваком тренутку одговори на захтеве струпчног штаба.

Још од Кипра остала је дилема око тога ко ће против Викторије у Београду играти поред Тавамбе.

Добра вест за црно-беле је да се Огњен Ожеговић опоравио и да нормално тренира са остатком екипе. Голгетер Партизана је, ипак, због повреде пропустио добар део припрема, али се и поред тога намеће као решење за четвртак увече.

Ђорђе Ивановић је показао много и то не само у дресу Спартака током првог дела сезоне, већ и на припремним утакмицама Партизана одиграним на Кипру. Међутим, потребно му је још времена да се привикне на нову средину и услове рада, што не мора да значи да ће против Викторије почети као резерва.

На основу контролних утакмица изненађење би могло да представља и појављивање Сејдубу Суме у почетних 11. Момак из Гвинеје је радио одлично и не би зачудило да га Ђукић искористи од првог минута, са истуреним Тавамбом и Сумом иза њега, а можда и поред.

Леви бек Немања Г. Милетић нема права наступа због суспензије услед нагомиланих картона, тако да је једини сигурни новајлија Слободан Урошевић.

Тајну око стартне поставе, на крају крајева, крије Мирослав Ђукић и она ће дефинитивно бити позната отприлике сат времена пре почетка меча.

ОЧЕКИВАНИ САСТАВ ПАРТИЗАНА: Стојкович – Вулићевић, Н.Р. Милетић, Митровић, Урошевић – Тошић, Јевтовић, Пантић, Јанковић – Тавамба, Ожеговић (Ивановић).

Време је за нови Партизан. Можда не овако замишљен, али свакако током зиме дотеран. Освежен, па ће се у првих 11 за сусрет са Плзењом у шеснаестини финала Лиге Европе наћи двојица дебитаната. У питању су леви бек Слободан Урошевић и „лутајући шпиц“ Ђорђе Ивановић, који су се током припрема наметнули Мирославу Ђукићу као примарна решења.

Да се није повредио у финишу припрема на Кипру извесно је да би и трећи зимски новајлија, лиценциран за УЕФА такмичење, Саша Здјелар, био у првих 11. Овако, бол у примицачу изацио је придошлицу из Олимпијакоса из конкуренције за тим и оставио стручном штабу једино логично решење - Марка Јевтовића. Високи везиста иза себе има десет утакмица у групној фази Лиге Европе, искусан је, зна како да купи таковане „друге лопте“, може да помогне у маркацији и од њега се очекује да успори нападе чешког тима. Јевтовић ће дејствовати у пару са Данилом Пантићем, ове зиме прекомандованим на позицији задњег везног, по општим оценама једног од најбољих појединаца Парног ваљка у припремном периоду. У случају да поменути тандем одради задатке према замислима Партизан ће бити ближи тријумфу.

Најмање дилема Ђукић је имао у одбрани. Владимир Стојковић је неприкосновен међу стативама, Мирослав Вулићевић одавно нема конкуренцију уз десну аут линију, повреда Бојана Остојића у раној фази припремног периода аутоматски је промовисала Немању Р. Милетића и Милана Митровића у штоперски пар, док јеСлободан Урошевић добио предност у односу на Немању Антонова, уз подсећање да за овај сусрет због жутих картона не конкурише Немања Г. Милетић.

Офанзивни део Партизановог тима је разноврстан. У групној фази су чак четворица играча давала голове, али стрелац оног који је означио пролаз, против Јанг Бојса - Огњен Ожеговић - није још довољно спреман да би почео меч и процењено је да не би требало с њим ризиковати. То значи да ће партнер сигурном Леандреу Тавамби у шпицу бити Ђорђе Ивановић. Доскорашњи капитен Спартака неће имати улогу типичног нападача, задатак ће му бити да се извлачи на страну, тражи простор између линије Плзењовог тима и са позиције другог нападача покуша да спреми шансу најбољем тимском стрелцу. Као што је то радио у Суботици.

С обзиром да се Ивановић, како то тренер Ђукић воли да каже „још мучи“ и привикава на нову средину, провејавала је минулих дана могућност да Сејдуба Сума буде стартер и дејствује иза Тавамбе, као офанзивни везни, међутим... Ниједном током припрема тренер Партизана није пробао такву могућност, питање је да ли ће се баш сад, у једној од најважнијих утакмица сезоне, одлучити да пружи прилику репрезентативцу Гвинеје на његовој омиљеној позицији.

Разуме се, по крилима су сигурни Зоран Тошић и Марко Јанковић. Први је прави лидер на терену, способан да преломи меч из прекида, други жели да преузме одговорност и у Ђукићевој пројекцији можда су и најважнији за крајњи успех.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар