LE - Sastav Partizana: Tavamba, ko će s tobom?!

Ovo je očekivani sastav crno-belih za duel sa Viktorijom Plzenj u šesnaestini finala Lige Evrope. Ožegović ili Ivanović, a možda i Suma? Umesto Zdjelara verovatno Jevtović.  Đukićevih 4-4-2 sa dva debitanta! Marko Jevtović zadnji vezni sa Pantićem, Ožegović ne počinje?

Fudbal 15.02.2018 | 10:45
LE - Sastav Partizana: Tavamba, ko će s tobom?!
Saša Zdjelar neće moći da igra protiv Viktorije iz Plzenja zbog povrede primicača i to je svakako vrlo neprijatna vest za trenera Miroslava Đukića.

U tandemu sa Danilom Pantićem uigravan je u veznom redu. Stari poznanici iz mlade reprezentacije Srbije delovali su prilično dobro tokom priprema i kao osovina koja bi mogla da bude pokretačka snaga u igri crno-belih ovog proleća.

Ali, povreda Zdjelara pokvarila je Đukićeve planove, koji će sada morati da pristupi alternativnom rešenju. To bi trebalo da bude Marko Jevtović, igrač sa već dovoljno iskustva i spreman da u svakom trenutku odgovori na zahteve strupčnog štaba.

Još od Kipra ostala je dilema oko toga ko će protiv Viktorije u Beogradu igrati pored Tavambe.

Dobra vest za crno-bele je da se Ognjen Ožegović oporavio i da normalno trenira sa ostatkom ekipe. Golgeter Partizana je, ipak, zbog povrede propustio dobar deo priprema, ali se i pored toga nameće kao rešenje za četvrtak uveče.

Đorđe Ivanović je pokazao mnogo i to ne samo u dresu Spartaka tokom prvog dela sezone, već i na pripremnim utakmicama Partizana odigranim na Kipru. Međutim, potrebno mu je još vremena da se privikne na novu sredinu i uslove rada, što ne mora da znači da će protiv Viktorije početi kao rezerva.

Na osnovu kontrolnih utakmica iznenađenje bi moglo da predstavlja i pojavljivanje Sejdubu Sume u početnih 11. Momak iz Gvineje je radio odlično i ne bi začudilo da ga Đukić iskoristi od prvog minuta, sa isturenim Tavambom i Sumom iza njega, a možda i pored.

Levi bek Nemanja G. Miletić nema prava nastupa zbog suspenzije usled nagomilanih kartona, tako da je jedini sigurni novajlija Slobodan Urošević.

Tajnu oko startne postave, na kraju krajeva, krije Miroslav Đukić i ona će definitivno biti poznata otprilike sat vremena pre početka meča.

OČEKIVANI SASTAV PARTIZANA: Stojkovič – Vulićević, N.R. Miletić, Mitrović, Urošević – Tošić, Jevtović, Pantić, Janković – Tavamba, Ožegović (Ivanović).

Vreme je za novi Partizan. Možda ne ovako zamišljen, ali svakako tokom zime doteran. Osvežen, pa će se u prvih 11 za susret sa Plzenjom u šesnaestini finala Lige Evrope naći dvojica debitanata. U pitanju su levi bek Slobodan Urošević i „lutajući špic“ Đorđe Ivanović, koji su se tokom priprema nametnuli Miroslavu Đukiću kao primarna rešenja.

Da se nije povredio u finišu priprema na Kipru izvesno je da bi i treći zimski novajlija, licenciran za UEFA takmičenje, Saša Zdjelar, bio u prvih 11. Ovako, bol u primicaču izacio je pridošlicu iz Olimpijakosa iz konkurencije za tim i ostavio stručnom štabu jedino logično rešenje - Marka Jevtovića. Visoki vezista iza sebe ima deset utakmica u grupnoj fazi Lige Evrope, iskusan je, zna kako da kupi takovane „druge lopte“, može da pomogne u markaciji i od njega se očekuje da uspori napade češkog tima. Jevtović će dejstvovati u paru sa Danilom Pantićem, ove zime prekomandovanim na poziciji zadnjeg veznog, po opštim ocenama jednog od najboljih pojedinaca Parnog valjka u pripremnom periodu. U slučaju da pomenuti tandem odradi zadatke prema zamislima Partizan će biti bliži trijumfu.

Najmanje dilema Đukić je imao u odbrani. Vladimir Stojković je neprikosnoven među stativama, Miroslav Vulićević odavno nema konkurenciju uz desnu aut liniju, povreda Bojana Ostojića u ranoj fazi pripremnog perioda automatski je promovisala Nemanju R. Miletića i Milana Mitrovića u štoperski par, dok jeSlobodan Urošević dobio prednost u odnosu na Nemanju Antonova, uz podsećanje da za ovaj susret zbog žutih kartona ne konkuriše Nemanja G. Miletić.

Ofanzivni deo Partizanovog tima je raznovrstan. U grupnoj fazi su čak četvorica igrača davala golove, ali strelac onog koji je označio prolaz, protiv Jang Bojsa - Ognjen Ožegović - nije još dovoljno spreman da bi počeo meč i procenjeno je da ne bi trebalo s njim rizikovati. To znači da će partner sigurnom Leandreu Tavambi u špicu biti Đorđe Ivanović. Doskorašnji kapiten Spartaka neće imati ulogu tipičnog napadača, zadatak će mu biti da se izvlači na stranu, traži prostor između linije Plzenjovog tima i sa pozicije drugog napadača pokuša da spremi šansu najboljem timskom strelcu. Kao što je to radio u Subotici.

S obzirom da se Ivanović, kako to trener Đukić voli da kaže „još muči“ i privikava na novu sredinu, provejavala je minulih dana mogućnost da Sejduba Suma bude starter i dejstvuje iza Tavambe, kao ofanzivni vezni, međutim... Nijednom tokom priprema trener Partizana nije probao takvu mogućnost, pitanje je da li će se baš sad, u jednoj od najvažnijih utakmica sezone, odlučiti da pruži priliku reprezentativcu Gvineje na njegovoj omiljenoj poziciji.

Razume se, po krilima su sigurni Zoran Tošić i Marko Janković. Prvi je pravi lider na terenu, sposoban da prelomi meč iz prekida, drugi želi da preuzme odgovornost i u Đukićevoj projekciji možda su i najvažniji za krajnji uspeh.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar