Легендо, да ли је доста?!

Ђанлуиђи Буфон мета критика после грешака против Тотенхема. . .

Фудбал 15.02.2018 | 17:00
Легендо, да ли је доста?!
Дан после ремија са Тотенхемом (2:2) у првом мечу 1/8 финала Лиге шампиона свет се обрушио наЂанлуиђија Буфона. Многи су изгубили веру у италијанског ветерана који увелико гази 40 годину и позивају га, што стидљиво, што јавно и без устезања, да оде у пензију на крају сезоне.

Јер, једноставно је превише разочарања искусио у 2017. години попуалрни Ђиђи, почевши од пораза у финалу Лиге шампиона од Реала у Крадифу (4:1) па до новембарске бламаже Азура и елиминације у баражу за Светско првенство против Шведске. На крају, и грешке синоћ против Певаца, посебно она код поготкаЕриксена из слободњака, који иде на душу капитена Јувентуса, довољан је разлог да се Буфон сам запита - да ли је време да се коначно повуче из фудбала?

Марио Баслер нема дилему - време је! Прослављени Немац није поштедео критика легендарног голмана коментаришући утакмицу на немачкој телевизији.

"Ђиђи је изванредан голман, али је промашио право време да се пензионише", напомиње Баслер. 

Члан шампионске генерације Панцера са Европског првенства 1996. у Енглеској био је суров према легенди. 

"Изгубио је осећај када је доста. Ја сам завршио с фудбалом у 33. години када сам осетио да је готово, а њему то сада морају да кажу и клуб и тренер Макс Алегри. Можда Ђиђи искрено жели да освоји ту Лигу шампиона, али он више није голман светске класе и Јувентус неће моћи са њим да освоји тај трофеј", закључио је Марио Баслер.  

Да ли ће га Буфон послушати, остаје да видимо...

Првобитан план био је да се Ђиђи повуче после Светског првенства у Русији на које се Италија на крају није ни квалификовала. Капитен Јувентуса подвлачи да тек следе разговори са председником Ањелијем око будућности.

"Нас двојица имамо џентлменски договор да разговарамо о даљим плановима. Не могу да дајем лажна обећања унапред. Морамо да причамо, свака одлука биће у интересу Јувентуса", поручио јеЂанлуиђи Буфон.

Дакле, тешки дани су пред легендом.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар