Legendo, da li je dosta?!

Đanluiđi Bufon meta kritika posle grešaka protiv Totenhema. . .

Fudbal 15.02.2018 | 17:00
Legendo, da li je dosta?!
Dan posle remija sa Totenhemom (2:2) u prvom meču 1/8 finala Lige šampiona svet se obrušio naĐanluiđija Bufona. Mnogi su izgubili veru u italijanskog veterana koji uveliko gazi 40 godinu i pozivaju ga, što stidljivo, što javno i bez ustezanja, da ode u penziju na kraju sezone.

Jer, jednostavno je previše razočaranja iskusio u 2017. godini popualrni Điđi, počevši od poraza u finalu Lige šampiona od Reala u Kradifu (4:1) pa do novembarske blamaže Azura i eliminacije u baražu za Svetsko prvenstvo protiv Švedske. Na kraju, i greške sinoć protiv Pevaca, posebno ona kod pogotkaEriksena iz slobodnjaka, koji ide na dušu kapitena Juventusa, dovoljan je razlog da se Bufon sam zapita - da li je vreme da se konačno povuče iz fudbala?

Mario Basler nema dilemu - vreme je! Proslavljeni Nemac nije poštedeo kritika legendarnog golmana komentarišući utakmicu na nemačkoj televiziji.

"Điđi je izvanredan golman, ali je promašio pravo vreme da se penzioniše", napominje Basler. 

Član šampionske generacije Pancera sa Evropskog prvenstva 1996. u Engleskoj bio je surov prema legendi. 

"Izgubio je osećaj kada je dosta. Ja sam završio s fudbalom u 33. godini kada sam osetio da je gotovo, a njemu to sada moraju da kažu i klub i trener Maks Alegri. Možda Điđi iskreno želi da osvoji tu Ligu šampiona, ali on više nije golman svetske klase i Juventus neće moći sa njim da osvoji taj trofej", zaključio je Mario Basler.  

Da li će ga Bufon poslušati, ostaje da vidimo...

Prvobitan plan bio je da se Điđi povuče posle Svetskog prvenstva u Rusiji na koje se Italija na kraju nije ni kvalifikovala. Kapiten Juventusa podvlači da tek slede razgovori sa predsednikom Anjelijem oko budućnosti.

"Nas dvojica imamo džentlmenski dogovor da razgovaramo o daljim planovima. Ne mogu da dajem lažna obećanja unapred. Moramo da pričamo, svaka odluka biće u interesu Juventusa", poručio jeĐanluiđi Bufon.

Dakle, teški dani su pred legendom.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar