Илиев: Млади баш куцају на врата првог тима!

Да ли ће и ко од талентованих момака Патизана добити шансу у првом тиму? О њима говори спортски директор црно-белих Ивица Илиев.

Фудбал 15.02.2018 | 12:00
Илиев: Млади баш куцају на врата првог тима!
"Армин Ђерлек је откровење ових припрема", рекао је недавно тренер првог тима Партизана Мирослав Ђукић после једне од припремних утакмица црно-белих на Кипру.

Млади везиста, кога је лондонски "Гардијан" уврстио у ТОП 60 највећих младих светских талената,али не само он већ и штопер Свезозар Марковић, десни бек Лука Цуцин, везистаЈован Нишић... оправдали су поверење стручног штаба Партизана који им је поново указао шансу, повевиши их на припреме са искуснијим играчима. 

Омладинска школа Партизана дуго је била, а и даље јесте, најважнији "бунар" из којег се црпе играчи за први тим, а потом и за финансијску стабилност клуба, јер од продаје фудбалера Партизан живи.

Колико су набројани (и они који нису) близу првог тима Партизана?

"То је процес. Они морају да се сачекају, неко експлодира са 17, 18, неко са 19, неко са 25... Сви су талентовани. Оно што ме радује то што су сви они напредовали у ових 6 месеци, и они који су играли у Телеоптику и у омладинцима су добро вођени и то је велики плус за наше тренере", каже за ТВ Партизанспортски директор Ивица Илиев.

Несумњиво је да поједини тинејџери могу да очекују прилику можда већ на пролеће, у домаћим утакмицама. Искључујући нападача Ђорђа Јовановића, који је већ неко време већ првотимац и добија шансу, за очекивати је да му се придружи још неко од вршњака.

"Сада неколицина њих баш куца на врата прве екипе, ту су у 16, 18 играча. Верујем да ће, врло брзо, постати можда и лидери. А то врло брзо у њиховом случају значи за 6 месеци, годину дана...", истиче Илиев.

Сумирајући зимске припреме, Илиев је у једној реченици дао суд: "Верујем да ћемо подићи ниво игре у односу на претходни период".



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар