Iliev: Mladi baš kucaju na vrata prvog tima!

Da li će i ko od talentovanih momaka Patizana dobiti šansu u prvom timu? O njima govori sportski direktor crno-belih Ivica Iliev.

Fudbal 15.02.2018 | 12:00
Iliev: Mladi baš kucaju na vrata prvog tima!
"Armin Đerlek je otkrovenje ovih priprema", rekao je nedavno trener prvog tima Partizana Miroslav Đukić posle jedne od pripremnih utakmica crno-belih na Kipru.

Mladi vezista, koga je londonski "Gardijan" uvrstio u TOP 60 najvećih mladih svetskih talenata,ali ne samo on već i štoper Svezozar Marković, desni bek Luka Cucin, vezistaJovan Nišić... opravdali su poverenje stručnog štaba Partizana koji im je ponovo ukazao šansu, poveviši ih na pripreme sa iskusnijim igračima. 

Omladinska škola Partizana dugo je bila, a i dalje jeste, najvažniji "bunar" iz kojeg se crpe igrači za prvi tim, a potom i za finansijsku stabilnost kluba, jer od prodaje fudbalera Partizan živi.

Koliko su nabrojani (i oni koji nisu) blizu prvog tima Partizana?

"To je proces. Oni moraju da se sačekaju, neko eksplodira sa 17, 18, neko sa 19, neko sa 25... Svi su talentovani. Ono što me raduje to što su svi oni napredovali u ovih 6 meseci, i oni koji su igrali u Teleoptiku i u omladincima su dobro vođeni i to je veliki plus za naše trenere", kaže za TV Partizansportski direktor Ivica Iliev.

Nesumnjivo je da pojedini tinejdžeri mogu da očekuju priliku možda već na proleće, u domaćim utakmicama. Isključujući napadača Đorđa Jovanovića, koji je već neko vreme već prvotimac i dobija šansu, za očekivati je da mu se pridruži još neko od vršnjaka.

"Sada nekolicina njih baš kuca na vrata prve ekipe, tu su u 16, 18 igrača. Verujem da će, vrlo brzo, postati možda i lideri. A to vrlo brzo u njihovom slučaju znači za 6 meseci, godinu dana...", ističe Iliev.

Sumirajući zimske pripreme, Iliev je u jednoj rečenici dao sud: "Verujem da ćemo podići nivo igre u odnosu na prethodni period".



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar