ЛЕ: Московски “инсајдер” из Београда...

Звезда тактички обучен тим, гореће цео стадион, али неће бити много голова.  Зоран Тошић објаснио Русима шта их чека на “Маракани”. . .

Фудбал 13.02.2018 | 16:45
ЛЕ: Московски “инсајдер” из Београда...
Седам дивних година у Москви, али у уторак увече неће моћи да буде уз дојучерашње саборце. Додуше, навратиће у њихов хотел да их поздрави пре почетка утакмице. Наравно, Зоран Тошић је у питању.

“Волео бих да будем ту, али тешко је фудбалеру Партизана да иде на стадион Црвене звезде. Разумите ме, то је као да играч ЦСКА иде на Спартаков меч. Није реално”, правда се, условно речено, популарни Бамби у интервјуу за руски Спорт Експрес.

Али им преноси лична искуства из двобоја са Црвеном звездом, а као и увек кад је “Маракана” у питању страни новинари се највише интересују за атмосферу.

“Навијачи Звезде и Партизана су заиста нешто посебно. Играо сам на многим стадионима, али такву атмосферу не можеш да поредиш ни са чим. Не верујем ни да је ЦСКА играо пред таквом публиком. Да су трибине остале празне ЦСКА би био јасан фаворит. Овако ништа није сигурно, јер навијачи су заиста 12. играч Звезде. Биће их 50.000. Знате ли шта је посебна мука за противника? То што на другим стадионима само најватренији заиста навијају. Овде ће 90 минута певати цео стадион. Разумете? Сви! Цео стадион!”, упозорава Тошић.

Ипак, искусан је тим ЦСКА…

“Ако говоримо чисто о фудбалским квалитетима наравно да су Армејци снажнији, а оваква подршка може и гостима да пружи самопоуздаје. Рашире ти се крила у таквом амбијенту. Ако ЦСКА преживи ту галаму у првих 15 минута биће лакше у наставку. Друга је ствар што Звезда уз навијаче по правилу игра 15 одсто боље него обично и то гостима прави потешкоће”.

А шта Московљане очекује на терену?

“Ово је најјача Црвена звезда у последњих неколико година. Прва је у домаћем првенству, прошла је и квалификације и групу Лиге Европе. Јак, уравнотежен тим.  Нема ту играча који ће сваки дан изводити чуда, али тренер их детаљно припрема, тактички је то обучен тим. Заиста озбиљан противник”.

За крај, који резултат Тошић очекује?

“Уф, тешко је прогнозирати. Али не очекујем много голова. Обе екипе су чврсте у одбрани. Али не бих да се бавим прогнозама”.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар