LE: Moskovski “insajder” iz Beograda...

Zvezda taktički obučen tim, goreće ceo stadion, ali neće biti mnogo golova.  Zoran Tošić objasnio Rusima šta ih čeka na “Marakani”. . .

Fudbal 13.02.2018 | 16:45
LE: Moskovski “insajder” iz Beograda...
Sedam divnih godina u Moskvi, ali u utorak uveče neće moći da bude uz dojučerašnje saborce. Doduše, navratiće u njihov hotel da ih pozdravi pre početka utakmice. Naravno, Zoran Tošić je u pitanju.

“Voleo bih da budem tu, ali teško je fudbaleru Partizana da ide na stadion Crvene zvezde. Razumite me, to je kao da igrač CSKA ide na Spartakov meč. Nije realno”, pravda se, uslovno rečeno, popularni Bambi u intervjuu za ruski Sport Ekspres.

Ali im prenosi lična iskustva iz dvoboja sa Crvenom zvezdom, a kao i uvek kad je “Marakana” u pitanju strani novinari se najviše interesuju za atmosferu.

“Navijači Zvezde i Partizana su zaista nešto posebno. Igrao sam na mnogim stadionima, ali takvu atmosferu ne možeš da porediš ni sa čim. Ne verujem ni da je CSKA igrao pred takvom publikom. Da su tribine ostale prazne CSKA bi bio jasan favorit. Ovako ništa nije sigurno, jer navijači su zaista 12. igrač Zvezde. Biće ih 50.000. Znate li šta je posebna muka za protivnika? To što na drugim stadionima samo najvatreniji zaista navijaju. Ovde će 90 minuta pevati ceo stadion. Razumete? Svi! Ceo stadion!”, upozorava Tošić.

Ipak, iskusan je tim CSKA…

“Ako govorimo čisto o fudbalskim kvalitetima naravno da su Armejci snažniji, a ovakva podrška može i gostima da pruži samopouzdaje. Rašire ti se krila u takvom ambijentu. Ako CSKA preživi tu galamu u prvih 15 minuta biće lakše u nastavku. Druga je stvar što Zvezda uz navijače po pravilu igra 15 odsto bolje nego obično i to gostima pravi poteškoće”.

A šta Moskovljane očekuje na terenu?

“Ovo je najjača Crvena zvezda u poslednjih nekoliko godina. Prva je u domaćem prvenstvu, prošla je i kvalifikacije i grupu Lige Evrope. Jak, uravnotežen tim.  Nema tu igrača koji će svaki dan izvoditi čuda, ali trener ih detaljno priprema, taktički je to obučen tim. Zaista ozbiljan protivnik”.

Za kraj, koji rezultat Tošić očekuje?

“Uf, teško je prognozirati. Ali ne očekujem mnogo golova. Obe ekipe su čvrste u odbrani. Ali ne bih da se bavim prognozama”.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar