Душко Вујошевић блокирао Партизан!

Прослављени кошаркашки тренер Душко Вујошевић блокирао је Партизан због неизмирених дуговања које овај београдски клуб има према њему.  Вујошевићев дуг блокирао Партизан! У клуб из Хумске стигла је забрана регистровања играча Кошаркашког арбитражног трибунала ФИБА (БАТ) због неизмирених дуговања према бившем тренеру Душку Вујошевићу, актуелном селектору Босне и Херцеговине.  Црно-бели опет не могу да региструју нове играче.

Кошарка 13.02.2018 | 10:00
Душко Вујошевић блокирао Партизан!
Ради се о забрани регистровања нових играча од стране Кошаркашког арбитражног суда (БАТ).

Како преносе "Новости" на адресу Партизана стигла је ова суспензија, а све због 113.000 евра које црно-бели дугују некадашњем тренеру.

Партизану је до скоро био блокиран рачун због дуговања према Експо банци, али је управа клуба успела да га санира и рачин је одблокиран. 

Ипак, нова мука стиже црно-белу популацију пошто је на ред стигао Вујошевићев дуг. Бивши шеф струке овог клуба добио је у децембру спор на суду и било је само питање времена када ће на адресу клуба стићи забрана. 

Вујошевић је тада дао рок од седам дана да га Партизан исплати, али како им је био рачун у блокади црно-бели то нису могли да ураде. Сада је рачун клуба одблокиран и видећемо како ће се даље одвијати ситауција.

ФИБА БАТ забрана регистровања играча стигла је у Кошаркашки клуб Партизан због дуговања бившем тренеру, пренијеле су „Вечерње новости“.

Дуле је након пресуде коментаришући цијели случај рекао да тиме није издао Партизан.

"Нисам ја издао Партизан, већ сам се борио у корист Партизана. Људи који су сада у клубу треба да схвате да нису само преузели права да смењују тренере, кадрују, него и обавезе", поручио је крајем прошле године бивши тренер црно-бијелих.

Душко Вујошевић се вечерас такође огласио након навода “Вечерњих Новости” да је због њега блокиран рачун Партизана:

„То је још једна у низу пласираних дезинформација. Мој захтјев на арбитражи БАТ не може да блокира жиро рачун Партизана. ФИБА може или да забрани довођење нових играча, а Партизан је довео двојицу. Као и да поднесе захтјев за елиминацију клуба из неког европског такмичења. Као што знате, ни једно ни друго се није десило, а блокада је можда због банке или неког другог повјериоца“, пренио је “Блицспорт” Вујошевићеву изјаву.

Нови проблеми стижу Партизан. Разлог је забрана кошаркашког трибунала ФИБА (БАТ) за регистровање нових играча, а све због неизмирених дуговања према Душку Вујошевићу, пренеле су Вечерње новости.

Наиме, најтрофејнији тренер у клупској историји тужио је и добио Партизан, који је био дужан да му исплати део дуга у висини од 113.000 евра. Он је крајем прошле године дао рок клубу да му исплати ту своту али до тога није дошло, као ни до новог договора две стране.  

У међувремену је клуб из Хумске исплатио дуг Американцу Кевину Џоунсу од око 30.000 евра, након чега је могао да доведе тројицу нових играча, а Вујошевић у том периоду није блокирао Партизан, па су црно-бели потписали уговоре са Ђорђем Гагићем, Бонџом Сијем и Квамеом Воном.

Иначе, Партизан је пре две недеље успео и да одблокира рачун који је био у блокади због финансијских потраживања садашње Експо банке, наслеђених куповином Марфин банке.

Пре случајева Џоунс и Вујошевић, Партизан је решио дугове према групи бивших играча међу којима су Едо Мурић, Марко Чакаревић, Дејан Мусли, Андреја Милутиновић, Александар Рашић, Џамар Вилсон, Бранислав Ђекић, Никола Пешаковић и Немања Бешовић.

Извор: мондо.ба/Б92/моззартспорт

ФОТО: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар