Duško Vujošević blokirao Partizan!

Proslavljeni košarkaški trener Duško Vujošević blokirao je Partizan zbog neizmirenih dugovanja koje ovaj beogradski klub ima prema njemu.  Vujoševićev dug blokirao Partizan! U klub iz Humske stigla je zabrana registrovanja igrača Košarkaškog arbitražnog tribunala FIBA (BAT) zbog neizmirenih dugovanja prema bivšem treneru Dušku Vujoševiću, aktuelnom selektoru Bosne i Hercegovine.  Crno-beli opet ne mogu da registruju nove igrače.

Košarka 13.02.2018 | 10:00
Duško Vujošević blokirao Partizan!
Radi se o zabrani registrovanja novih igrača od strane Košarkaškog arbitražnog suda (BAT).

Kako prenose "Novosti" na adresu Partizana stigla je ova suspenzija, a sve zbog 113.000 evra koje crno-beli duguju nekadašnjem treneru.

Partizanu je do skoro bio blokiran račun zbog dugovanja prema Ekspo banci, ali je uprava kluba uspela da ga sanira i račin je odblokiran. 

Ipak, nova muka stiže crno-belu populaciju pošto je na red stigao Vujoševićev dug. Bivši šef struke ovog kluba dobio je u decembru spor na sudu i bilo je samo pitanje vremena kada će na adresu kluba stići zabrana. 

Vujošević je tada dao rok od sedam dana da ga Partizan isplati, ali kako im je bio račun u blokadi crno-beli to nisu mogli da urade. Sada je račun kluba odblokiran i videćemo kako će se dalje odvijati sitaucija.

FIBA BAT zabrana registrovanja igrača stigla je u Košarkaški klub Partizan zbog dugovanja bivšem treneru, prenijele su „Večernje novosti“.

Dule je nakon presude komentarišući cijeli slučaj rekao da time nije izdao Partizan.

"Nisam ja izdao Partizan, već sam se borio u korist Partizana. Ljudi koji su sada u klubu treba da shvate da nisu samo preuzeli prava da smenjuju trenere, kadruju, nego i obaveze", poručio je krajem prošle godine bivši trener crno-bijelih.

Duško Vujošević se večeras takođe oglasio nakon navoda “Večernjih Novosti” da je zbog njega blokiran račun Partizana:

„To je još jedna u nizu plasiranih dezinformacija. Moj zahtjev na arbitraži BAT ne može da blokira žiro račun Partizana. FIBA može ili da zabrani dovođenje novih igrača, a Partizan je doveo dvojicu. Kao i da podnese zahtjev za eliminaciju kluba iz nekog evropskog takmičenja. Kao što znate, ni jedno ni drugo se nije desilo, a blokada je možda zbog banke ili nekog drugog povjerioca“, prenio je “Blicsport” Vujoševićevu izjavu.

Novi problemi stižu Partizan. Razlog je zabrana košarkaškog tribunala FIBA (BAT) za registrovanje novih igrača, a sve zbog neizmirenih dugovanja prema Dušku Vujoševiću, prenele su Večernje novosti.

Naime, najtrofejniji trener u klupskoj istoriji tužio je i dobio Partizan, koji je bio dužan da mu isplati deo duga u visini od 113.000 evra. On je krajem prošle godine dao rok klubu da mu isplati tu svotu ali do toga nije došlo, kao ni do novog dogovora dve strane.  

U međuvremenu je klub iz Humske isplatio dug Amerikancu Kevinu Džounsu od oko 30.000 evra, nakon čega je mogao da dovede trojicu novih igrača, a Vujošević u tom periodu nije blokirao Partizan, pa su crno-beli potpisali ugovore sa Đorđem Gagićem, Bondžom Sijem i Kvameom Vonom.

Inače, Partizan je pre dve nedelje uspeo i da odblokira račun koji je bio u blokadi zbog finansijskih potraživanja sadašnje Ekspo banke, nasleđenih kupovinom Marfin banke.

Pre slučajeva Džouns i Vujošević, Partizan je rešio dugove prema grupi bivših igrača među kojima su Edo Murić, Marko Čakarević, Dejan Musli, Andreja Milutinović, Aleksandar Rašić, Džamar Vilson, Branislav Đekić, Nikola Pešaković i Nemanja Bešović.

Izvor: mondo.ba/B92/mozzartsport

FOTO: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar