Саобраћај успорен због снијега

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај је успорен и отежан због интензивних падавина, коловози су засњежени, а на подручју Херцеговине мокри и клизави.

Босна и Херцеговина 13.02.2018 | 07:28
Саобраћај успорен због снијега
Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске издвајају правце Сарајево-Фоча преко Рогоја, Сарајево-Соколац-Власеница, Котор Варош-Теслић преко Борја, Мркоњић Град-Гламоч преко Млиништа, Бањалука-Кнежево-Турбе и Бањалука-Чађавица-Мркоњић Град.

Екипе путних служби су на терену и одржавају све путеве проходним, истичу из АМС и упозоравају на јутарњу поледицу, посебно у вишим предјелима, док на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина постоји опасност од одрона.

Возачима из АМС савјетују опрезну вожњу прилагођену стању и условима на путу, те да на пут не крећу без зимске опреме која је и законски обавезна.

На подручју ФБиХ због нових падавина и засњеженог коловоза спорије се саобраћа на већини путева, посебно на дионицима које пролазе преко планинских превоја у централним, сјеверним, западним и сјеверозападним крајевима.

На путним правцима Бугојно-Купрес, Травник-Доњи Вакуф, Бихаћ-Босански Петровац и Бихаћ-Изачић обавезна је употреба ланаца за теретна возила.

Заснијежени су и правци Сарајево-Коњиц, Сарајево-Тузла, Бугојно-Нови Травник и Бугојно-Прозор.

Екипе путних служби су на терену и интервенишу на свим мјестима гдје је то неопходно, тако да су сви путеви проходни.

Због активног клизишта на дионици ауто-пута Сарајево запад-Лепеница на локалитету Бан Брдо саобраћај се одвија претицајном траком.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих чекања.

Због зимских услова за вожњу у Хрватској обустављен је саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере на граничним прелазима Изачић и Велика Кладуша. 

(Срна) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Срам Било Бијељина Пут

13.02.2018 08:09

Бијељина комплет све са Мајевицом уопсте није цисцено.За ста нам парw узимају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Далај Лама

13.02.2018 09:42

Стеди се због Мицицеве кандидатуре за изборе.Јадни ли смо мајко моја.Једини паметни у РС су они који узимају визе и бјезе јер је и неизвјесност боља од садасњости