Saobraćaj usporen zbog snijega

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj je usporen i otežan zbog intenzivnih padavina, kolovozi su zasnježeni, a na području Hercegovine mokri i klizavi.

Bosna i Hercegovina 13.02.2018 | 07:28
Saobraćaj usporen zbog snijega
Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske izdvajaju pravce Sarajevo-Foča preko Rogoja, Sarajevo-Sokolac-Vlasenica, Kotor Varoš-Teslić preko Borja, Mrkonjić Grad-Glamoč preko Mliništa, Banjaluka-Kneževo-Turbe i Banjaluka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Ekipe putnih službi su na terenu i održavaju sve puteve prohodnim, ističu iz AMS i upozoravaju na jutarnju poledicu, posebno u višim predjelima, dok na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina postoji opasnost od odrona.

Vozačima iz AMS savjetuju opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.

Na području FBiH zbog novih padavina i zasnježenog kolovoza sporije se saobraća na većini puteva, posebno na dionicima koje prolaze preko planinskih prevoja u centralnim, sjevernim, zapadnim i sjeverozapadnim krajevima.

Na putnim pravcima Bugojno-Kupres, Travnik-Donji Vakuf, Bihać-Bosanski Petrovac i Bihać-Izačić obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila.

Zasniježeni su i pravci Sarajevo-Konjic, Sarajevo-Tuzla, Bugojno-Novi Travnik i Bugojno-Prozor.

Ekipe putnih službi su na terenu i intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, tako da su svi putevi prohodni.

Zbog aktivnog klizišta na dionici auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica na lokalitetu Ban Brdo saobraćaj se odvija preticajnom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih čekanja.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša. 

(Srna) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Sram Bilo Bijeljina Put

13.02.2018 08:09

Bijeljina komplet sve sa Majevicom uopste nije cisceno.Za sta nam parw uzimaju.

ODGOVORITE
Name

Dalaj Lama

13.02.2018 09:42

Stedi se zbog Miciceve kandidature za izbore.Jadni li smo majko moja.Jedini pametni u RS su oni koji uzimaju vize i bjeze jer je i neizvjesnost bolja od sadasnjosti