ЛЕ: И Руси се спремају да нападну!

Тренер ЦСКА: Звезда зна да напада, добро смо се спремили! Тренер фудбалског клуба ЦСКА Виктор Гончаренко рекао је да ће његова екипа морати да нападне мане Црвене звезде у шеснаестини финала Лиге Европе.  Виктор Гончаренко најавио пресинг игру ЦСКА.

Фудбал 13.02.2018 | 08:45
ЛЕ: И Руси се спремају да нападну!
После 2005. године и дуела са Партизаном у осмини финала тадашњег Купа УЕФА, московски ЦСКА је поново у Београду. Овај пут због Црвене звезде.

Пре 13 година, "Армејци" су успели да елиминишу црно-беле после 1:1 у Београду и 2:0 у Краснодару, где је играно због јаке зиме у Москви. Како ће бити овај пут, у шеснаестини финала Лиге Европе, сазнаћемо 21. фебруара када се заврши реванш у Русији.

Београдски дуел заказан је за уторак у 18 часова, а ево шта је тренер гостију Виктор Гончаренко рекао уочи утакмице на стадиону Рајко Митић:

"Звезда зна како да нападне и веома добро се брани. Мораћемо да их притиснемо и онемогућимо да користе своје предности. Имају неколико добрих играча који су играли у Русији и познајемо их из нашег шампионата", рекао је Гончаренко у на конференцији за медије на стадиону Рајко Митић.

Руси су у Београд допутовали из Шпаније, где су се претходних недеља припремали за други део сезоне.

"Спремни смо за утакмицу. Можда би било другачије да смо у такмичарском ритму, али добро смо тренирали и мислим да неће бити проблема".

Руске новинаре интересовало је на којој позицији ће играти Понтус Вернблом, који је у првом делу сезоне играо нападача, иако то није његова примарна позиција, пошто се у јануару из Лестера вратио центарфор Муса.

"Понтус је универзални војник, он затвара многе позиције. Једнако је добар у свим линијама тима. Увек је добро када имате таквог играча, а видећемо на којој позицији ћемо га користити сутра".

Гончаренко је рекао и да ће повређени играчи, Алексеј Березуцки и Георгије Шчеников највероватније бити спремни за реванш у Москви, 21. фебруара.

Бугарски фудбалер из руског клуба Георги Миланов рекао је очекује "врућу" атмосферу, али да то неће утицати на његов тим.

"Немамо тих проблема јер смо велики тим који игра на врућим теренима у Русији и ван ње. Упознат сам са српским навијачима, верујем да неће бити проблема", рекао је Миланов.

Он је навео да се пријатно осећа у Београду, да му се допада стадион "Рајко Митић" и да се нада лепој утакмици са Звездом.

Звезда и ЦСКА ће се састати у шеснаестини финала Лиге Европа. Прва утакмица играће се у уторак од 18.00 на стадиону "Рајко Митић".

Реванш ће се играти 21. фебруара у Москви.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар