LE: I Rusi se spremaju da napadnu!

Trener CSKA: Zvezda zna da napada, dobro smo se spremili! Trener fudbalskog kluba CSKA Viktor Gončarenko rekao je da će njegova ekipa morati da napadne mane Crvene zvezde u šesnaestini finala Lige Evrope.  Viktor Gončarenko najavio presing igru CSKA.

Fudbal 13.02.2018 | 08:45
LE: I Rusi se spremaju da napadnu!
Posle 2005. godine i duela sa Partizanom u osmini finala tadašnjeg Kupa UEFA, moskovski CSKA je ponovo u Beogradu. Ovaj put zbog Crvene zvezde.

Pre 13 godina, "Armejci" su uspeli da eliminišu crno-bele posle 1:1 u Beogradu i 2:0 u Krasnodaru, gde je igrano zbog jake zime u Moskvi. Kako će biti ovaj put, u šesnaestini finala Lige Evrope, saznaćemo 21. februara kada se završi revanš u Rusiji.

Beogradski duel zakazan je za utorak u 18 časova, a evo šta je trener gostiju Viktor Gončarenko rekao uoči utakmice na stadionu Rajko Mitić:

"Zvezda zna kako da napadne i veoma dobro se brani. Moraćemo da ih pritisnemo i onemogućimo da koriste svoje prednosti. Imaju nekoliko dobrih igrača koji su igrali u Rusiji i poznajemo ih iz našeg šampionata", rekao je Gončarenko u na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

Rusi su u Beograd doputovali iz Španije, gde su se prethodnih nedelja pripremali za drugi deo sezone.

"Spremni smo za utakmicu. Možda bi bilo drugačije da smo u takmičarskom ritmu, ali dobro smo trenirali i mislim da neće biti problema".

Ruske novinare interesovalo je na kojoj poziciji će igrati Pontus Vernblom, koji je u prvom delu sezone igrao napadača, iako to nije njegova primarna pozicija, pošto se u januaru iz Lestera vratio centarfor Musa.

"Pontus je univerzalni vojnik, on zatvara mnoge pozicije. Jednako je dobar u svim linijama tima. Uvek je dobro kada imate takvog igrača, a videćemo na kojoj poziciji ćemo ga koristiti sutra".

Gončarenko je rekao i da će povređeni igrači, Aleksej Berezucki i Georgije Ščenikov najverovatnije biti spremni za revanš u Moskvi, 21. februara.

Bugarski fudbaler iz ruskog kluba Georgi Milanov rekao je očekuje "vruću" atmosferu, ali da to neće uticati na njegov tim.

"Nemamo tih problema jer smo veliki tim koji igra na vrućim terenima u Rusiji i van nje. Upoznat sam sa srpskim navijačima, verujem da neće biti problema", rekao je Milanov.

On je naveo da se prijatno oseća u Beogradu, da mu se dopada stadion "Rajko Mitić" i da se nada lepoj utakmici sa Zvezdom.

Zvezda i CSKA će se sastati u šesnaestini finala Lige Evropa. Prva utakmica igraće se u utorak od 18.00 na stadionu "Rajko Mitić".

Revanš će se igrati 21. februara u Moskvi.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar