СЛ: Ватерполисти Србије лако са Румунијом!

Ватерполо репрезентација Србије победила је у Орадеи Румунију са 14:7 (4:3, 3:4, 3:0, 4:0) у трећој утакмици Групе А Светске лиге.  "Делфини" лако против Румуна, Савић био асистент! Ватерполисти Србије забележили су и трећу победу у Светској лиги. Подмлађени састав наше репрезентације победио је Румунију у Орадеи 14:7. Наредни сусрет који ће одлучити првака групе Србија ће играти 20. марта као гост у Црној Гори.

Остали спортови 12.02.2018 | 19:15
СЛ: Ватерполисти Србије лако са Румунијом!
Србија је тако задржала максималан учинак у Светској лиги, па се после три утакмице налази на првом месту Групе А.

Екипа Дејана Савића ће 20. марта гостовати Црној Гори, против које ће играти за прво место у Групи А.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Душан Мандић са четири гола, док су по два постигли Виктор Рашовић, Гаврил Суботић, Страхиња Рашовић и Петар Томић.

Подмладјени састав српске репрезентације одиграо је у Орадеи утакмицу с два различита полувремена. Опуштенији прилаз утакмици и мотивисаност Румуна учинили су да после две четвртине резултат буде изједначен 7:7.

После великог одмора Србија је заиграла знатно боље, мрежа је остала нетакнута, а на другој страни расположени Мандић и саиграчи су се седам пута уписали у стрелце.

Меч су обележили и то што је с клупе екипу предводио Урош Стевановић, док су му асистенти били Ћирић и Савић, а дебитовао је Вељко Танкосић.

Репрезентација је одмах после сусрета кренула за Београд, а сутра увече је тренинг на базену у Кошутњаку, те у среду путује у Сплит на Европски куп.

Савић на Европски куп води следећих 15 играча: Гојка Пијетловића, Бранислава Митровића, Мандића, В. Рашовића, Филипа Филиповића, Милоша Ћука, Огњена Стојановића, Суботића, С. Рашовића, Николу Јакшића, Радомира Драшовића, Саву Рандјеловића, Немању Убовића, Душка Пијетловића и Дјордја Лазић.

"Ово је екипа за турнир у Сплиту. И даље комбинујемо, одмарамо и освежавамо играче", рекао је селектор Савић.

Румунија - Србија 7:14 (3:4, 4:3, 0:3, 0:4)

Базен Јон Александреску. Гледалаца 400. Судије: Тексидо (Шпанија), Савиновић (Хрватска). Играч више: Румунија 11/2, 11/6. Петерци: Румунија 1/1, Србија 1/1.

Румунија: Тиц, Раду 1, Негреан 1, Фулеа 1, Сабо, Протеса, Теохари, Ћовеану 2, Крету, Оанта 1, Гибан, Ђорђеску 1, Гаврис.

СРБИЈА: Пијетловић, Мандић 4, Виктор Рашовић 2, Ранђеловић, Суботић 2, Лазић, Убовић, Драшовић 1, Јакшић 1, Танкосић, Томић 2, Страхиња Рашовић 2, Ристичевић.

Табела:

1. Србија 3 3 0 33:11 6
2. Црна Гора 2 1 1 17:9 3
3. Румунија 3 0 3 12:39 0

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар