Пантић: Потребни су нам пун стадион и енергија "Гробара"!

Данило Пантић позвао је "гробаре" да подрже тим у мечу са Викторијом Плзењ у првом дуелу 1/16 финала Лиге Европе у четвртак (21:05х).

Фудбал 12.02.2018 | 17:45
Пантић: Потребни су нам пун стадион и енергија "Гробара"!
"Од њих све почиње и са њима се завршава. Зато нам је неопходно да стадион буде пун у четвртак и да свако купи своју улазницу. Ова генерација је направила историјски успех и знамо колико нам је било тешко када смо имали празне трибине у Хумској. И ако поклекнемо, ако изгубимо снагу енергија "гробара" нас у тим тренуцима гура", рекао је Пантић.

Изданак Партизанове омладинске школе и Партизаново дете Данило Пантић по повратку у Хумску сваким даном све више показује свој таленат и борбеност достојан црно-белог дреса.

Од талентованог дечака, преко не тако сјајног периода у иностранству, Пантић по повратку у црно-белу породицу доживљава личну ренесансу. Зато није ни чудно што се управа бори да откупи његов уговор од Челсија, како би га задржала неко дуже време.

Пантић је постао један од главних шрафова екипе Мирослава Ђукића. Од њега се очекују луцидне асистенције, попут оне против Јанг бојса када је идеално упослио Огњена Ожеговића, пославши противничког играча ван кадра.

Иза овог тима Партизана је шест месеци такмичења и заједничке зимске припреме. Навијачи Партизана, са правом, очекују да црнмо-бела машина ради без застоја и "бректања".

Партизаново дете се летос вратило у Хумску на позајмицу из Челсија, одлично је играо јесенас, али се управо од предстојећег пролећа очекује да покаже свој максимум.

"Природно је да човек који је посвећен послу напредује из године у годину. Мислим да се исте ствари дешавају и са мном. Тренирам много, а постигнути резултати ме додатно мотивишу да наставим истим темпом. Што се тиче самих припрема, биле су напорне, али не и неиздрживе. Било је ситних повреда које сам доживео, али то је саставни део овог спорта".

Партизан је задржао језгро тима из јесењег дела сезоне уз неколико талентованих појачања.

"Мислим да изгледамо боље него у пролећном делу. Заједно смо већ шест месеци и све се боље разумемо и покривамо. Драго ми је да се то примети и да то виде и људи изван струке и терена".

Црно-бели су се за Викторију спремали на Кипру где су имали неколико окршаја са чешким и словачким тимовима.

"Веома одговорне и агресивне екипе које воле добар темпо. Морамо да пазимо да не уђемо у њихов ритам, већ да успоставимо онај који нама одговара".

Меч са Викторијом би могао да обележи каријеру актуелне генерације Партизана.

"Притисак је нормалан у овом спорту и на неки начин га сви волимо. Али у тренутку када изађеш на терен све се заборавља и покушаваш да радиш оно што најбоље знаш и на најбољи начин", закључио је Пантић.

СТАТИСТИКА ПАРТИЗАНА У ЛИГИ ЕВРОПЕ:

- Партизан је дао два или више голова на свакој утакмици на свом терену у групној фази ове сезоне;

- 60% удараца играча Партизана било је упућено у оквир гола противника;

- Леандре Тавамба је учествовао у половину од 8 голова Партизана у групној фази ЛЕ (3 гола и 1 асистенција);

- Зоран Тошић је био један од 9 играча који су дали гол из слободног ударца у групној фази ЛИге Европе. Уједно је и први Србин, од Душана Тадића од децембра 2012. године, коме је то пошло за ногом;

Током припрема на Кипру Партизан је имао неколико контролних утакмица са екипама из Чешке и Словачке као припрему за меч са Викторијом Плзењ. Како би их окарактерисао? 

"Веома одговорне и агресивне екипе које воле добар темпо. Морамо да пазимо да не уђемо у њихов ритам већ да успоставимо онај који нама одговара", рекао је Пантић, а о притиску пред утакмицу са Викторијом каже:

"Притисак је нормалан у спорту и на неки начин га сви волимо. Али у тренутку када изађеш на терен све се заборавља и покушаваш да радиш оно што најбоље знаш и на најбољи начин".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар