Pantić: Potrebni su nam pun stadion i energija "Grobara"!

Danilo Pantić pozvao je "grobare" da podrže tim u meču sa Viktorijom Plzenj u prvom duelu 1/16 finala Lige Evrope u četvrtak (21:05h).

Fudbal 12.02.2018 | 17:45
Pantić: Potrebni su nam pun stadion i energija "Grobara"!
"Od njih sve počinje i sa njima se završava. Zato nam je neophodno da stadion bude pun u četvrtak i da svako kupi svoju ulaznicu. Ova generacija je napravila istorijski uspeh i znamo koliko nam je bilo teško kada smo imali prazne tribine u Humskoj. I ako pokleknemo, ako izgubimo snagu energija "grobara" nas u tim trenucima gura", rekao je Pantić.

Izdanak Partizanove omladinske škole i Partizanovo dete Danilo Pantić po povratku u Humsku svakim danom sve više pokazuje svoj talenat i borbenost dostojan crno-belog dresa.

Od talentovanog dečaka, preko ne tako sjajnog perioda u inostranstvu, Pantić po povratku u crno-belu porodicu doživljava ličnu renesansu. Zato nije ni čudno što se uprava bori da otkupi njegov ugovor od Čelsija, kako bi ga zadržala neko duže vreme.

Pantić je postao jedan od glavnih šrafova ekipe Miroslava Đukića. Od njega se očekuju lucidne asistencije, poput one protiv Jang bojsa kada je idealno uposlio Ognjena Ožegovića, poslavši protivničkog igrača van kadra.

Iza ovog tima Partizana je šest meseci takmičenja i zajedničke zimske pripreme. Navijači Partizana, sa pravom, očekuju da crnmo-bela mašina radi bez zastoja i "brektanja".

Partizanovo dete se letos vratilo u Humsku na pozajmicu iz Čelsija, odlično je igrao jesenas, ali se upravo od predstojećeg proleća očekuje da pokaže svoj maksimum.

"Prirodno je da čovek koji je posvećen poslu napreduje iz godine u godinu. Mislim da se iste stvari dešavaju i sa mnom. Treniram mnogo, a postignuti rezultati me dodatno motivišu da nastavim istim tempom. Što se tiče samih priprema, bile su naporne, ali ne i neizdržive. Bilo je sitnih povreda koje sam doživeo, ali to je sastavni deo ovog sporta".

Partizan je zadržao jezgro tima iz jesenjeg dela sezone uz nekoliko talentovanih pojačanja.

"Mislim da izgledamo bolje nego u prolećnom delu. Zajedno smo već šest meseci i sve se bolje razumemo i pokrivamo. Drago mi je da se to primeti i da to vide i ljudi izvan struke i terena".

Crno-beli su se za Viktoriju spremali na Kipru gde su imali nekoliko okršaja sa češkim i slovačkim timovima.

"Veoma odgovorne i agresivne ekipe koje vole dobar tempo. Moramo da pazimo da ne uđemo u njihov ritam, već da uspostavimo onaj koji nama odgovara".

Meč sa Viktorijom bi mogao da obeleži karijeru aktuelne generacije Partizana.

"Pritisak je normalan u ovom sportu i na neki način ga svi volimo. Ali u trenutku kada izađeš na teren sve se zaboravlja i pokušavaš da radiš ono što najbolje znaš i na najbolji način", zaključio je Pantić.

STATISTIKA PARTIZANA U LIGI EVROPE:

- Partizan je dao dva ili više golova na svakoj utakmici na svom terenu u grupnoj fazi ove sezone;

- 60% udaraca igrača Partizana bilo je upućeno u okvir gola protivnika;

- Leandre Tavamba je učestvovao u polovinu od 8 golova Partizana u grupnoj fazi LE (3 gola i 1 asistencija);

- Zoran Tošić je bio jedan od 9 igrača koji su dali gol iz slobodnog udarca u grupnoj fazi LIge Evrope. Ujedno je i prvi Srbin, od Dušana Tadića od decembra 2012. godine, kome je to pošlo za nogom;

Tokom priprema na Kipru Partizan je imao nekoliko kontrolnih utakmica sa ekipama iz Češke i Slovačke kao pripremu za meč sa Viktorijom Plzenj. Kako bi ih okarakterisao? 

"Veoma odgovorne i agresivne ekipe koje vole dobar tempo. Moramo da pazimo da ne uđemo u njihov ritam već da uspostavimo onaj koji nama odgovara", rekao je Pantić, a o pritisku pred utakmicu sa Viktorijom kaže:

"Pritisak je normalan u sportu i na neki način ga svi volimo. Ali u trenutku kada izađeš na teren sve se zaboravlja i pokušavaš da radiš ono što najbolje znaš i na najbolji način".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar