ЗОИ: Фуркад у историји - одбранио злато у потјери!

Канада до другог злата у акробатском скијању! Канађанин Микаел Кингсбери освојио је златну медаљу на Зимским олимпијским играма у акробатском скијању у дисциплини "могулс". Француски бијатлонац Мартин Фуркад сјајно је реаговао након разочаравајућег наступа у спринту и освојио златну медаљу у потери на 12,5 км на ЗОИ.

Остали спортови 12.02.2018 | 14:45
ЗОИ: Фуркад у историји - одбранио злато у потјери!
Фуркад је у Пјонгчангу одбрани злато из Сочија са 12 секунди предности испред Швеђанина Себастијана Самуелсона, док је бронзу узео други Француз Бенедикт Дол.

Француз је први бијатлонац у историји који је успео да одбрани олимпијску титулу у овој дисциплини у обе конкуренције.

Свега 37 секунди делило је првих 15 бијатлонаца, након прве две рунде гађања у вођству су се смењивали Немци Јулијан Еберхард и Арнд Пајфер и Норвежанин Јоханес Тингнес Бо, али је Фуркад током целе трке имао само један промашај и то га је "лансирало" ка победи.

У борби за сребрно одличје Самуелсон је био бржи од Дола за три секунде, док је Паифер, сензационални победник у спринту, завршио као осми.

Тако је Француз окончао доминацију Немаца у бијатлону у Пјонгчангу након три узастопне победе.

Канада до другог злата у акробатском скијању! Канађанин Микаел Кингсбери освојио је златну медаљу на Зимским олимпијским играма у акробатском скијању у дисциплини "могулс".

Кингсбери је оправдао статус фаворита као светски број један у текућој сезони и након сребра у Сочију стигао до најсјајнијег одличја.

Сребрна медаља припала је Мету Грејему, представнику земље пливања Аустралије, док је до бронзе стигао 20-годишњи Јапанац Даичи Хара.

Хара је у драматичном финалу имао прилику да освоји злато, али није успео да надмаши учинак Кингсберија.

Канађанин је крунисао сјајну сезону у којој је забележио шест узастопних победа у Светском купу, првим олимпијским златом у каријери.

Донео је својој земљи друго злато, а олимијци земље јаворовог листа су до оба стигли у понедељак, јер су дан отворили уметнички клизачи тимском победом.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар