Бранко Лазић - легенда Звезде!

Бранко Лазић ући ће у понедељак у историју КК Црвена звезда, постаће играч са највише наступа у дресу клуба са Малог Калемегдана.  Лазић постаје Звездин рекордер! Срчани бек у понедјељак ће одиграти 430. званичну утакмицу у црвено-бијелом дресу.

Кошарка 12.02.2018 | 15:30
Бранко Лазић - легенда Звезде!
Он ће у понедељак на утакмици против Задра, у 20. колу АБА лиге, 430. пут обући црвено-бели дрес и надмашити рекорд Слободана Николића.

Лазић је од 2011. године део Звезде, у којој је пре свега радом и упорношћу постао један од стубова тима, капитен, миљеник навијача, а успут и репрезентативац Србије

Он није играч који ће да подигне на ноге арену закуцавањем, дриблингом, или неким "шмекерским" потезом, није играч који бележи дабл-даблове, али ће се без размишљања бацити у рекламе и преко ограде да би спасао лопту чак и у првом минуту утакмице. 

"Кад видим Лазу (Бранка Лазића) како игра, колико се баца, а знам да дечка боли цело тело...Мене то додатно мотивише, као и остале момке из тима. Какав бих ја био човек када не бих ценио тај труд? Било би ме срамота", најбоље је описао Лазића његов претходних са капитенском траком Звезде Марко Симоновић. 

Звездин "диксретни херој" у понедељак улази у историју. 



Утакмица против Задра, у понедјељак од 18 часова, важна је због останка Црвене звезде на челу табеле регионалног такмичења, али и због једног вредног индивидуалног достигнућа.

Капитен екипе Бранко Лазић одиграће 430. званични меч и тако постати нови клупски рекордер, испред сјајног бека шутера Слободана Николића, који је 80-их година прошлог вијека наступио за Звезду на 429 утакмица.

Лазић је на Мали Калемегдан стигао лета 2011, у оквиру партнерства Црвене звезде и ФМП Железника, заједно са још неколико играча (Миле Илић, Филип Човић, Бојан Суботић, Андреја Милутиновић...).

Летос је потписао нови уговор и ово му је седма сезона у трофејном клубу, а пета заредом у којој игра Евролигу.

Учествовао је у освајању свих 10 Звездиних трофеја у овој деценији - три АБА лиге, три домаћа првенства и четири Купа Радивоја Кораћа. Капитен је од љета 2017. и одласка Луке Митровића.

Клуб је овим поводом позвао навијаче да у што већем броју испуне трибине дворане "Александар Николић".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар