Branko Lazić - legenda Zvezde!

Branko Lazić ući će u ponedeljak u istoriju KK Crvena zvezda, postaće igrač sa najviše nastupa u dresu kluba sa Malog Kalemegdana.  Lazić postaje Zvezdin rekorder! Srčani bek u ponedjeljak će odigrati 430. zvaničnu utakmicu u crveno-bijelom dresu.

Košarka 12.02.2018 | 15:30
Branko Lazić - legenda Zvezde!
On će u ponedeljak na utakmici protiv Zadra, u 20. kolu ABA lige, 430. put obući crveno-beli dres i nadmašiti rekord Slobodana Nikolića.

Lazić je od 2011. godine deo Zvezde, u kojoj je pre svega radom i upornošću postao jedan od stubova tima, kapiten, miljenik navijača, a usput i reprezentativac Srbije

On nije igrač koji će da podigne na noge arenu zakucavanjem, driblingom, ili nekim "šmekerskim" potezom, nije igrač koji beleži dabl-dablove, ali će se bez razmišljanja baciti u reklame i preko ograde da bi spasao loptu čak i u prvom minutu utakmice. 

"Kad vidim Lazu (Branka Lazića) kako igra, koliko se baca, a znam da dečka boli celo telo...Mene to dodatno motiviše, kao i ostale momke iz tima. Kakav bih ja bio čovek kada ne bih cenio taj trud? Bilo bi me sramota", najbolje je opisao Lazića njegov prethodnih sa kapitenskom trakom Zvezde Marko Simonović. 

Zvezdin "diksretni heroj" u ponedeljak ulazi u istoriju. 



Utakmica protiv Zadra, u ponedjeljak od 18 časova, važna je zbog ostanka Crvene zvezde na čelu tabele regionalnog takmičenja, ali i zbog jednog vrednog individualnog dostignuća.

Kapiten ekipe Branko Lazić odigraće 430. zvanični meč i tako postati novi klupski rekorder, ispred sjajnog beka šutera Slobodana Nikolića, koji je 80-ih godina prošlog vijeka nastupio za Zvezdu na 429 utakmica.

Lazić je na Mali Kalemegdan stigao leta 2011, u okviru partnerstva Crvene zvezde i FMP Železnika, zajedno sa još nekoliko igrača (Mile Ilić, Filip Čović, Bojan Subotić, Andreja Milutinović...).

Letos je potpisao novi ugovor i ovo mu je sedma sezona u trofejnom klubu, a peta zaredom u kojoj igra Evroligu.

Učestvovao je u osvajanju svih 10 Zvezdinih trofeja u ovoj deceniji - tri ABA lige, tri domaća prvenstva i četiri Kupa Radivoja Koraća. Kapiten je od ljeta 2017. i odlaska Luke Mitrovića.

Klub je ovim povodom pozvao navijače da u što većem broju ispune tribine dvorane "Aleksandar Nikolić".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar