Нађено преко 200 дијелова тијела

Руски министар за ванредне ситуације изјавио РИА Новостима да је у близини места где се срушио руски авион Антонов "Ан- 148" нађено преко 200 делова тела.

Свијет 12.02.2018 | 12:21
Нађено преко 200 дијелова тијела
Раније је потврђено да су у авионској несрећи надомак Москве, која се догодила јуче, страдало свих 65 путника и шест чланова посаде. Узроци несреће сејош увек истражују.

Руски министар за ванредне ситуације је изјавио за Риа Новостима да су екипе које претражују терен до сада нашле 209 делова различитих тела, а руска министарка здравља је саопштила нешто раније данас да ће екипе претраживати терен у потрази за страдалима штоком целе ове седмице, пренео је Спутњик на енглеском.

Авион компаније Саратов ерлајнс Ан-148 летео је ка граду Орск, у области Урала, у близини руске границе са Казахстаном, у Оренбуршкој области, а срушио се четири минута по полетању са московског аеродрома.

Данас је у тој области проглашен Дан жалости.

Иако су надлежни одмах изјавили да пилот ни техничко особље нису пред лет пријавили квар, појавила се информацоија и да је пилат ипак у току лета затражио принудно слетање.

Према последњим информацијама украјинска државна компанија "Антонов", која производи и поправља авионе, саопштила је да је спремна да се придружи истрази о паду авиона типа "Антонов-148" руске авиокомпаније у Московском региону, док се истрага наставља под отежаним околностима због дубоког снега на месту несреће.

"Компанија 'Антонов' ће се свакако придружити истрази о паду авиона 'Антонов-148' у близини Москве. Узећемо учешће, наравно, ако руска страна то затражи", рекла је портпаролка украјинске компаније, додавши да још нема информацију да ли је Русија упутила такав захтев. Прес-служба "Антонова" је указала да је авион који се јуче срушио произведен у Воронежу у сарадњу са Украјином, преноси Тасс.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар