Nađeno preko 200 dijelova tijela

Ruski ministar za vanredne situacije izjavio RIA Novostima da je u blizini mesta gde se srušio ruski avion Antonov "An- 148" nađeno preko 200 delova tela.

Svijet 12.02.2018 | 12:21
Nađeno preko 200 dijelova tijela
Ranije je potvrđeno da su u avionskoj nesreći nadomak Moskve, koja se dogodila juče, stradalo svih 65 putnika i šest članova posade. Uzroci nesreće sejoš uvek istražuju.

Ruski ministar za vanredne situacije je izjavio za Ria Novostima da su ekipe koje pretražuju teren do sada našle 209 delova različitih tela, a ruska ministarka zdravlja je saopštila nešto ranije danas da će ekipe pretraživati teren u potrazi za stradalima štokom cele ove sedmice, preneo je Sputnjik na engleskom.

Avion kompanije Saratov erlajns An-148 leteo je ka gradu Orsk, u oblasti Urala, u blizini ruske granice sa Kazahstanom, u Orenburškoj oblasti, a srušio se četiri minuta po poletanju sa moskovskog aerodroma.

Danas je u toj oblasti proglašen Dan žalosti.

Iako su nadležni odmah izjavili da pilot ni tehničko osoblje nisu pred let prijavili kvar, pojavila se informacoija i da je pilat ipak u toku leta zatražio prinudno sletanje.

Prema poslednjim informacijama ukrajinska državna kompanija "Antonov", koja proizvodi i popravlja avione, saopštila je da je spremna da se pridruži istrazi o padu aviona tipa "Antonov-148" ruske aviokompanije u Moskovskom regionu, dok se istraga nastavlja pod otežanim okolnostima zbog dubokog snega na mestu nesreće.

"Kompanija 'Antonov' će se svakako pridružiti istrazi o padu aviona 'Antonov-148' u blizini Moskve. Uzećemo učešće, naravno, ako ruska strana to zatraži", rekla je portparolka ukrajinske kompanije, dodavši da još nema informaciju da li je Rusija uputila takav zahtev. Pres-služba "Antonova" je ukazala da je avion koji se juče srušio proizveden u Voronežu u saradnju sa Ukrajinom, prenosi Tass.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar