Мијаиловић: Идем у Барселону по "вајлд кард" за Партизан!

"Урадићемо све како бисмо играли Еврокуп и наредне сезоне", поручио је председник КК Партизан и додао да је резултатски неуспех био очекиван.

Кошарка 12.02.2018 | 17:30
Мијаиловић: Идем у Барселону по "вајлд кард" за Партизан!
Тек други пут од када је пред сезону 2004/05 први пут заиграо регионалну лигу, Партизан је остао без плеј-офа и борбе за прво место.

Црно-бели су покушали у финишу АБА лиге да надокнаде испуштено на отварању сезоне, али су капитулирали у Љубљани где су испустили победу у мечу са Олимпијом, и то у продужецима.

То, конкретно, значи да Партизан неће изборити учешће у Евролиги или Еврокупу наредне сезоне кроз "излазно такмичење". Да ли ће и одустати? Или се вратити у ФИБА Лигу шампиона?

"Урадићемо све како бисмо играли Еврокуп и наредне сезоне. Покушаћемо да добијемо 'вајлд кард'. Ичи ћу на састанак у Барселону, у седиште Евролиге, да видим шта може да се уради. На све начине ћу покушати да сачувам Партизан у Европи", рекао је председник Партизана, Остоја Мијаиловић, у интервјуу за "Информер".

Он је поновио став који партизановци слушају из сезоне у сезону почев од лета 2013. када је освојена, до данас, последња титула.

"Ову годину нисмо посматрали као неко добитну у којој ћемо правити велике резултате. Главни циљ нам је био да се финансијски стабилизујемо", рекао је Мијаиловић и нагласио да клуб није у суботу увече остао без пласмана у полуфинале АБА лиге, самим тим и Еврокуп 2018/19.

Већ...

"Нисмо остали без плеј-офа због пораза у утакмици са Олимпијом, већ због свих ствари које су се догађале од почетка сезоне. Имали смо много проблема и због тога смо елиминисани много раније", рекао је Мијаиловић, који је дуго био помињан као потенцијални наследник Николе Пековића, али који је изабран за првог човека клуба тек 16. октобра прошле године.

Састав који је на старту сезоне предводио Мирослав Николић у том тренутку већ је има скор 2-2 у АБА лиги и 0-2 у Еврокупу.

"Сезону смо почели у једном саставу, са једним тренером и без председника. Затим сам дошао ја, а онда смо сменили тренера Мирослава Николића и довели Ненада Чанка. Све је то утицало на крајњи резултат", констатовао је Мијаиловић, који је задржао оптимизам пред завршницу Купа Радивоја Кораћа у Нишу.

"Очекује нас Куп Кораћа, али и домаће првенство. Надам се да можемо да освојимо бар један трофеј. Ми ћемо у свакој утакмици ићи на победу, па ћемо видети докле ће нас то одвести", рекао је Мијаиловић.

Црно-беле је прошлог лета напустило 11 играча који су играли код Александра Џикића у сезони 2016/17, а потом су још четворица отишла из Хумске летос током припрема и у току саме сезоне: Јан Бејкер, Самардо Самуелс, Андреја Стевановић и Патрик Милер.

Поред 13 новајлија доведених током лета, од којих су у тиму остала деветорица, током сезоне прикључени су Ђорђе Гагић, Кваме Вон и Банђа Си.

КК Партизан одлучио је, после одласка Предрага Даниловића и именовања Николе Пековића за председника, да не игра Еврокуп у сезони 2015/16 из финансијских разлога. Црно-бели су се на европску сцену вратили у сезони 2016/17, али као учесници ФИБА Лиге шампиона, да би се у Еврокупу обрели ове сезоне након пласмана у полуфинале АБА лиге 2016-17.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар