Mijailović: Idem u Barselonu po "vajld kard" za Partizan!

"Uradićemo sve kako bismo igrali Evrokup i naredne sezone", poručio je predsednik KK Partizan i dodao da je rezultatski neuspeh bio očekivan.

Košarka 12.02.2018 | 17:30
Mijailović: Idem u Barselonu po "vajld kard" za Partizan!
Tek drugi put od kada je pred sezonu 2004/05 prvi put zaigrao regionalnu ligu, Partizan je ostao bez plej-ofa i borbe za prvo mesto.

Crno-beli su pokušali u finišu ABA lige da nadoknade ispušteno na otvaranju sezone, ali su kapitulirali u Ljubljani gde su ispustili pobedu u meču sa Olimpijom, i to u produžecima.

To, konkretno, znači da Partizan neće izboriti učešće u Evroligi ili Evrokupu naredne sezone kroz "izlazno takmičenje". Da li će i odustati? Ili se vratiti u FIBA Ligu šampiona?

"Uradićemo sve kako bismo igrali Evrokup i naredne sezone. Pokušaćemo da dobijemo 'vajld kard'. Iči ću na sastanak u Barselonu, u sedište Evrolige, da vidim šta može da se uradi. Na sve načine ću pokušati da sačuvam Partizan u Evropi", rekao je predsednik Partizana, Ostoja Mijailović, u intervjuu za "Informer".

On je ponovio stav koji partizanovci slušaju iz sezone u sezonu počev od leta 2013. kada je osvojena, do danas, poslednja titula.

"Ovu godinu nismo posmatrali kao neko dobitnu u kojoj ćemo praviti velike rezultate. Glavni cilj nam je bio da se finansijski stabilizujemo", rekao je Mijailović i naglasio da klub nije u subotu uveče ostao bez plasmana u polufinale ABA lige, samim tim i Evrokup 2018/19.

Već...

"Nismo ostali bez plej-ofa zbog poraza u utakmici sa Olimpijom, već zbog svih stvari koje su se događale od početka sezone. Imali smo mnogo problema i zbog toga smo eliminisani mnogo ranije", rekao je Mijailović, koji je dugo bio pominjan kao potencijalni naslednik Nikole Pekovića, ali koji je izabran za prvog čoveka kluba tek 16. oktobra prošle godine.

Sastav koji je na startu sezone predvodio Miroslav Nikolić u tom trenutku već je ima skor 2-2 u ABA ligi i 0-2 u Evrokupu.

"Sezonu smo počeli u jednom sastavu, sa jednim trenerom i bez predsednika. Zatim sam došao ja, a onda smo smenili trenera Miroslava Nikolića i doveli Nenada Čanka. Sve je to uticalo na krajnji rezultat", konstatovao je Mijailović, koji je zadržao optimizam pred završnicu Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

"Očekuje nas Kup Koraća, ali i domaće prvenstvo. Nadam se da možemo da osvojimo bar jedan trofej. Mi ćemo u svakoj utakmici ići na pobedu, pa ćemo videti dokle će nas to odvesti", rekao je Mijailović.

Crno-bele je prošlog leta napustilo 11 igrača koji su igrali kod Aleksandra Džikića u sezoni 2016/17, a potom su još četvorica otišla iz Humske letos tokom priprema i u toku same sezone: Jan Bejker, Samardo Samuels, Andreja Stevanović i Patrik Miler.

Pored 13 novajlija dovedenih tokom leta, od kojih su u timu ostala devetorica, tokom sezone priključeni su Đorđe Gagić, Kvame Von i Banđa Si.

KK Partizan odlučio je, posle odlaska Predraga Danilovića i imenovanja Nikole Pekovića za predsednika, da ne igra Evrokup u sezoni 2015/16 iz finansijskih razloga. Crno-beli su se na evropsku scenu vratili u sezoni 2016/17, ali kao učesnici FIBA Lige šampiona, da bi se u Evrokupu obreli ove sezone nakon plasmana u polufinale ABA lige 2016-17.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar