Меџик: И данас полудим, незнање ме је коштало милијарди!

Ирвинг Меџик Џонсон важи за једног од најбољих играча свих времена, али и за једног од најбогатијих.

Кошарка 16.02.2018 | 12:30
Меџик: И данас полудим, незнање ме је коштало милијарди!
Богатско легендарног плејмејкера Лос Анђелес Лејкерса процењује се на преко пола милијарде долара, а могло је да буде и вишеструко веће.

Како је открио недавно гостујући у популарном америчком шоуу, незнање и лоша процена коштали су га неколико милијарди.

"Када сам изашао с колеџа, све компаније нудиле су ми уговор да носим њихове патике. А, ту је био и један момак – Фил Најт, који је тада недавно покренуо компанију под именом 'Најки'. Све друге компаније нудиле су ми новац, док он није био у могућности да уради исто јер је тек почињао, па ми је понудио деонице", рекао је Меџик. 

Господин Најт, испоставило се, покренуо је тада компанију која је у наредним деценијама постала синоним за спорт, односно највећи произвођач спортске опреме на свету. 

"Рекао ми је – 'Даћу ти много, много деоница. Али ја тада нисам знао ништа о њима, дечко из центра града, никада се нисам сусрео са тиме и нисам знао како све то функционише. Ех, не да сам погрешио... И данас се изнервирам сваки пут када уђем у 'Најкијеву' продавницу, просто полудим. Човече, па добијао бих новац од свакога ко купи било шта од њих". 

Меџик, како каже, има среће да му је један од најбољих пријатеља Мајкл Џордан, највећи кошаркаш икада, а данас власник најуноснијег 'Најки' бренда под његовим именом, који му често шаље гомиле поклона.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар