Medžik: I danas poludim, neznanje me je koštalo milijardi!

Irving Medžik Džonson važi za jednog od najboljih igrača svih vremena, ali i za jednog od najbogatijih.

Košarka 16.02.2018 | 12:30
Medžik: I danas poludim, neznanje me je koštalo milijardi!
Bogatsko legendarnog plejmejkera Los Anđeles Lejkersa procenjuje se na preko pola milijarde dolara, a moglo je da bude i višestruko veće.

Kako je otkrio nedavno gostujući u popularnom američkom šouu, neznanje i loša procena koštali su ga nekoliko milijardi.

"Kada sam izašao s koledža, sve kompanije nudile su mi ugovor da nosim njihove patike. A, tu je bio i jedan momak – Fil Najt, koji je tada nedavno pokrenuo kompaniju pod imenom 'Najki'. Sve druge kompanije nudile su mi novac, dok on nije bio u mogućnosti da uradi isto jer je tek počinjao, pa mi je ponudio deonice", rekao je Medžik. 

Gospodin Najt, ispostavilo se, pokrenuo je tada kompaniju koja je u narednim decenijama postala sinonim za sport, odnosno najveći proizvođač sportske opreme na svetu. 

"Rekao mi je – 'Daću ti mnogo, mnogo deonica. Ali ja tada nisam znao ništa o njima, dečko iz centra grada, nikada se nisam susreo sa time i nisam znao kako sve to funkcioniše. Eh, ne da sam pogrešio... I danas se iznerviram svaki put kada uđem u 'Najkijevu' prodavnicu, prosto poludim. Čoveče, pa dobijao bih novac od svakoga ko kupi bilo šta od njih". 

Medžik, kako kaže, ima sreće da mu je jedan od najboljih prijatelja Majkl Džordan, najveći košarkaš ikada, a danas vlasnik najunosnijeg 'Najki' brenda pod njegovim imenom, koji mu često šalje gomile poklona.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar