Футсал - ЕП: Португалци шампиони након спектакла!

Руси имају боље Бразилце и бронзу! У утакмици за треће мјесто бољи су били руски Бразилци. . . . Као на ЕУРО 2016: Португал без Рикардиња до злата! Пре две године у Паризу, најбољи фудбалер света Кристијано Роналдо напустио је игру због повреде а Португалија први пут постала првак Европе. Две године касније, у футсалу, догодило се нешто веома слично. . .

Фудбал 11.02.2018 | 15:00
Футсал - ЕП: Португалци шампиони након спектакла!
У финалима последња два европска првенства у фудбалу и футсалу, двојица тренутно најбољих играча о обе "дисциплине", Кристијано Роналдо и Рикардињо, доживели су повреде због којих су морали да напусте терен у најважнијим утакмицама у каријери.

У оба случаја - Португалија је победила и постала првак Европе!

На тријумф фудбалске репрезентације 2016. у Француској, футсалери су такође први пут покорили континент и то победом у продужецима драматичне финалне утакмице ЕУРО футсал турнира у Љубљани у којој је седмоструки и актуелни првак, Шпанија, имала десетерац за 1:3 а на крају изгубила управо голом са десет метара и то на 55 секунди пре истека другог продужетка у "Стожицама":

Португалија - Шпанија 3:2, 2:2 (1:1)!

Бруно Коељо доживео је повреду у првом полувремену због које је изнет до свлачионица, вратио се на терен у другом, постигао гол за 2:2 на 1:42 до краја другог полувремена а онда, када је његов тим остао без озбиљно повређеног капитена Рикардиња, ставио лопту на белу тачку у 50. минуту финала и пласираним ударцем о стативу савладао Пака Седана за реванш "фурији" за пораз од 2:4 у финалу ЕУРО 2010 у Мађарској.

Шпанија је имала пенал на 5:03 до краја другог полувремена финала Европског првенства у футбалу.

Вероватно и десетерац за одбрану титуле освојене у београдској "Арени" пре две године. Али, трагичар из првих 20 минута исказао се и у других 20 - уместо мреже, Мигелин Сајаго "затегао" је пречку и оставио Португалце у игри, којима је потом било јасно да ће у "Стожицама" морати да заиграју на све или ништа уколико не желе и други пут да изгубе од комшија у борбама за титулу првака континента.

Жртвујући голмана, али не журећи ниједне секунде, селекција Португалије успела је преко повређеног Бруна Коеља да постигне изједначујући погодак на 1:42 пре краја другог полувремена и одведе драматично финале у продужетке! Тамо, репрезентација која је против трофејнијег ривала имала ужасан скор од 1-5-20 (а, и та једна победа остварена је у пријатељском мечу), остала је без Рикардиња при резултату 2:2. Али, не и без вере да је победа могућа.



Рикардо Камара Собрал, познатији као Какау, у посљедњој утакмици на клупи Казахстана није успио да одбрани треће мјесто са прошлог Европског првенства.

"Зборнаја" је у "Стожицама" у доста динамичном другом полувремену голом Едера Лиме дошла до "утјешне", укупно треће, бронзане медаље:

РУСИЈА - КАЗАХСТАН 1:0 (0:0).
/Едер Лима 29/

У доста чврстом и затвореном првом полувремену Руси су били активнија екипа, али није виђено много футсал "магије".

Најбоље прилике за "зборнају" су имали Едер Лима и Сергеј Абрамов.

Лима је пресјекао пас Игуите, који је напустио свој гол како би својим саиграчима понудио опцију у пољу, и сјајно пласирао лоб преко скоро цијелог терена према небрањеној мрежи, али није погодио мету.

На крају првог дијела, Абрамов је потегао фантастичан волеј али је натурализовани Бразилац сензационалним рефлексом спасио своју мрежу.

Абрамов је у другом дијелу успио оно што није у првом, да "прође" поред Игуаите. Ромуло је из слободног ударца кратко додао до свог капитена, који је са два лажњака послао срце одбране на "спавање", одлично шутирао, и нажалост, по прелијепу соло акцију, погодио стативу.

Вјештина Игуаите, а понекад и срећа, држала је његову екипу у игри до 11 минута до краја.

Тада је на сцену ступио Едер Лима и савладао свог сународника на голу Казахстана и својим петим голом на првенству поставио коначних 1:0 за Русију.

До краја дуела у два наврата су покушавали Даглас Жуниор и Тајнан, али је Заматрадзе одличним интервенцијама одржао Русију у предности.

Извор: мондо.ба/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар