ШПА: Атлетико из једног шута! Реал дође у 7+!

Атлетико "докторирао" - победа из једног шута! "Чоло" и атлети превазишли су себе данас на "Ла Росаледи" на којој су повели после 39 секунди и онда. . .  Реал "седам плус", Роналдов САВРШЕНИ "хет-трик"! „Краљевски клуб“ демонстрирао силу против имењака из Сан Себастијана, али само у првом полувремену. . .

Фудбал 11.02.2018 | 14:45
ШПА: Атлетико из једног шута! Реал дође у 7+!
С обзиром да ће Реал Мадрид, ако се не догоди какво огромно чудо, остати без титуле у Примери, већ је остао без трофеја у „Купу краља“ послије шокантне елиминације од Леганеса у четвртфиналу, ипак је показао да је и даље јако моћан, посебно у првих 45 минута утакмице са Реал Сосиједадом.

Кладионичарским жаргоном, суботња утакмица на "Сантјаго Бернабеу" отишла је у "седам плус" уз три поготка, укупно 12 ове сезоне, најбољег играча свијета Кристијана Роналда, што ће сигурно у доброј мјери забринути Пари Сен Жермен пред гостовање у мечу осмине финала Лиге шампиона.

РЕАЛ - СОСИЈЕДАД 5:2 (4:0)

Већ од првог минута, тим Зинедина Зидана је повео голом Лукаса на асистенцију Кристијана Роналда, који је до одласка на одмор још два пута погађао мрежу голмана Херонима Рулија...

У „паклених“ 10 минута, од 27. до 37. Мадриђани су постигли три гола, Роналдо два пута и једном њемачки репрезентативац Тони Крос за 13. побједу ове сезоне и скок на трећу позицију на табели.

Интересантно, Роналдо је 13 пута тресао мрежу Сосиједада у каријери и то свих 13 на „Сантјаго Бернабеу“...

Међутим, у наставку су гости имали неколико одличних шанси које нису успјели да реализују, али јесу смањили у 74. минуту. Стријелац је био Јон Баутиста Оргиљес...

Потом је Португалац комплетирао "хет-трик" у 80. минуту, што је његов први САВРШЕНИ "хет-трик" у шпанском првенству ове сезоне с обзиром да је поготке постизао десном ногом, главом и лијевом ногом!

А укупно 43. у каријери! Импресивно!

Гости са "Аноете" су до краја преко Асијера Иљамендија успјели још једном да затресу мрежу голмана мадридског тима Кејлора Наваса и ублаже пораз (5:2), иначе 11. ове сезоне у Примери.  

Атлетико "докторирао" - победа из једног шута! "Чоло" и атлети превазишли су себе данас на "Ла Росаледи" на којој су повели после 39 секунди и онда...

Фудбалери Атлетико Мадрида повели су данас на бучној "Ла Росаледи" у 39. секунди утакмице, када се Антоан Гризман вешто прикрао иза леђа одбрани Малаге и један "отпадак" после изблокираног ударца Саула Нигеза проследио у мрежу иза леђа Роберта Хименеза.

До краја утакмице, рачунајући и седам минута надокнаде због тешке повреде Мехдија Ласена у 83. минуту због чега је домаћи тим у финишу имао играча мање, екипа Дијега Симеонеа није више упутила удрац у оквир гола.

У другом полувремену - ни ка голу!

Малага - Атлетико Мадрид 0:1 (0:1) за осми овосезонски "минималац" гериле са "Метрополитана", која је наставила да готово негледљивим фудбалом прати лидера Барселону и чека евентуалну шансу у утакмици која ће бити одиграна 4. марта.

"Фењераш" Примере у свим елементима игре надиграо је "Чолов" састав у који се вратио увелико нервозни Дијего Кошта, у другом полувремену момци Хозеа Мануела Гонзалеса Лопеза упутили су десет удараца према голу Јана Облака али се и ове суботе показало да ће неспретност и непрецизност у завршници бити основни разлог због ког ће Малага - ако се нешто озбиљно не промени - испасти у Сегунду први пут од сезона 2006/07 и 2007/08.

Гонзалес Лопез вратио се из Кине у јануару како би заменио неубедљивог Мићела Гонзалеса, смењеног после свега десет месеци на клупи, али ни у четвртом покушају није успео да забележи победу и сада има скор 0-2-2 (1:3) који не наслућује да је "шок терапија" дала очекиване резултате у трци са Левантеом, Лас Палмасом и Депортивом.

Али, шта тек рећи за игру Симеонеовог тима? Од његовог доласка у Мадрид из Аргентине, Атлетико игра препознатљиво тврд, дисциплинован, спор и дефанзиван фудбал, међутим и атлети и "Чоло" су ове сезоне превазишли сами себе у том смислу. После серије ремија јесенас, услед које је Атлетико брзо испао из трке са Барселоном, веровало се да ће увођење Коште и Витола у такмичарски погон подићи ефикасност али се то до данас није догодило.

Да се Гризман није у Новој години тргао из летаргије, постигао четврти гол у последњих пет мечева, а 12. у сезони рачунајући сва три такмичења, питање је да ли би "јорганждије" отишле на починак са шест бода заостатка за лидером на табели.

Фернандо Торес заменио је Кошту у другом делу игре, Анхел Кореа ушао је уместо Витола, Томас Партеј донео пар свежих ногу у маневру ушавши уместо Габија али ниједна од тих измена није учинила да се Атлетико "помери горе" и заигра према Хименезу који није морао да интервенише у других 45 минута.

Облак јесте, додуше, у неколико наврата, али су то све биле рутинске одбране маестралног словеначког чувара мреже.

Симеоне данас није могао да рачуна на повређене Ника Гаитана, Стефана Савића и Дијега Година, а питање је и да ли ће се ситуација поправити до прве утакмице шеснаестине финала Лиге Европе.

Он ће бити један од главних Симеонеових адута у предстојећем двомечу са Копенхагеном (15. - 22. фебруар), у који је "уденут" Ла Лига дерби са Атлетик Билбаом. Након што буду одиграли реванш са Данцима на "Метрополитану", црвено-бели ће се сударити са Севиљом и Леганесом па одиграти дерби са Барселоном на "Камп Ноу" стадиону.

Могуће да ћемо 4. марта добити новог првака Шпаније или неизвесну борбу за титулу. 

То је Атлетико...

Резултати:

петак

Билбао - Лас Палмас 0:0

субота

Виљареал - Алавес 1:2 (0:1)

/Бака 77 - Ели 40, Ибаи 71/

Малага - Атлетико Мадрид 0:1 (0:1)

/Гризман 1/

Леганес - Еибар 0:1 (0:0)

/Рамис 90+4/

Реал Мадрид - Реал Сосиједад 5:2 (4:0)

/Лукас 1, Роналдо 27, 37, 80, Крос 34 - Оргиљес 74, Аљарменди 83/

недјеља

Севиља - Ђирона (12.00)

Барселона - Хетафе (16.15)

Селта - Еспањол (18.30)

Валенсија - Леванте (20.45)

понедјељак

Депортиво - Бетис (21.00)

Табела: Барселона 58, Атлетико (+1) 52, Реал (+1) 42, Валенсија 40, Виљареал (+1) 37, Еибар (+1) 35, Севиља 33, Селта 31, Ђирона 31, Бетис 30, Леганес 29, Хетафе 29, Билбао (+1) 28, Сосиједад (+1) 26, Еспањол 25, Алавес (+1) 25, Леванте 20, Лас Палмас (+1) 18, Ла Коруња 17, Малага (+1) 13.

Извор: мондо.рс/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар