ŠPA: Atletiko iz jednog šuta! Real dođe u 7+!

Atletiko "doktorirao" - pobeda iz jednog šuta! "Čolo" i atleti prevazišli su sebe danas na "La Rosaledi" na kojoj su poveli posle 39 sekundi i onda. . .  Real "sedam plus", Ronaldov SAVRŠENI "het-trik"! „Kraljevski klub“ demonstrirao silu protiv imenjaka iz San Sebastijana, ali samo u prvom poluvremenu. . .

Fudbal 11.02.2018 | 14:45
ŠPA: Atletiko iz jednog šuta! Real dođe u 7+!
S obzirom da će Real Madrid, ako se ne dogodi kakvo ogromno čudo, ostati bez titule u Primeri, već je ostao bez trofeja u „Kupu kralja“ poslije šokantne eliminacije od Leganesa u četvrtfinalu, ipak je pokazao da je i dalje jako moćan, posebno u prvih 45 minuta utakmice sa Real Sosijedadom.

Kladioničarskim žargonom, subotnja utakmica na "Santjago Bernabeu" otišla je u "sedam plus" uz tri pogotka, ukupno 12 ove sezone, najboljeg igrača svijeta Kristijana Ronalda, što će sigurno u dobroj mjeri zabrinuti Pari Sen Žermen pred gostovanje u meču osmine finala Lige šampiona.

REAL - SOSIJEDAD 5:2 (4:0)

Već od prvog minuta, tim Zinedina Zidana je poveo golom Lukasa na asistenciju Kristijana Ronalda, koji je do odlaska na odmor još dva puta pogađao mrežu golmana Heronima Rulija...

U „paklenih“ 10 minuta, od 27. do 37. Madriđani su postigli tri gola, Ronaldo dva puta i jednom njemački reprezentativac Toni Kros za 13. pobjedu ove sezone i skok na treću poziciju na tabeli.

Interesantno, Ronaldo je 13 puta tresao mrežu Sosijedada u karijeri i to svih 13 na „Santjago Bernabeu“...

Međutim, u nastavku su gosti imali nekoliko odličnih šansi koje nisu uspjeli da realizuju, ali jesu smanjili u 74. minutu. Strijelac je bio Jon Bautista Orgiljes...

Potom je Portugalac kompletirao "het-trik" u 80. minutu, što je njegov prvi SAVRŠENI "het-trik" u španskom prvenstvu ove sezone s obzirom da je pogotke postizao desnom nogom, glavom i lijevom nogom!

A ukupno 43. u karijeri! Impresivno!

Gosti sa "Anoete" su do kraja preko Asijera Iljamendija uspjeli još jednom da zatresu mrežu golmana madridskog tima Kejlora Navasa i ublaže poraz (5:2), inače 11. ove sezone u Primeri.  

Atletiko "doktorirao" - pobeda iz jednog šuta! "Čolo" i atleti prevazišli su sebe danas na "La Rosaledi" na kojoj su poveli posle 39 sekundi i onda...

Fudbaleri Atletiko Madrida poveli su danas na bučnoj "La Rosaledi" u 39. sekundi utakmice, kada se Antoan Grizman vešto prikrao iza leđa odbrani Malage i jedan "otpadak" posle izblokiranog udarca Saula Nigeza prosledio u mrežu iza leđa Roberta Himeneza.

Do kraja utakmice, računajući i sedam minuta nadoknade zbog teške povrede Mehdija Lasena u 83. minutu zbog čega je domaći tim u finišu imao igrača manje, ekipa Dijega Simeonea nije više uputila udrac u okvir gola.

U drugom poluvremenu - ni ka golu!

Malaga - Atletiko Madrid 0:1 (0:1) za osmi ovosezonski "minimalac" gerile sa "Metropolitana", koja je nastavila da gotovo negledljivim fudbalom prati lidera Barselonu i čeka eventualnu šansu u utakmici koja će biti odigrana 4. marta.

"Fenjeraš" Primere u svim elementima igre nadigrao je "Čolov" sastav u koji se vratio uveliko nervozni Dijego Košta, u drugom poluvremenu momci Hozea Manuela Gonzalesa Lopeza uputili su deset udaraca prema golu Jana Oblaka ali se i ove subote pokazalo da će nespretnost i nepreciznost u završnici biti osnovni razlog zbog kog će Malaga - ako se nešto ozbiljno ne promeni - ispasti u Segundu prvi put od sezona 2006/07 i 2007/08.

Gonzales Lopez vratio se iz Kine u januaru kako bi zamenio neubedljivog Mićela Gonzalesa, smenjenog posle svega deset meseci na klupi, ali ni u četvrtom pokušaju nije uspeo da zabeleži pobedu i sada ima skor 0-2-2 (1:3) koji ne naslućuje da je "šok terapija" dala očekivane rezultate u trci sa Levanteom, Las Palmasom i Deportivom.

Ali, šta tek reći za igru Simeoneovog tima? Od njegovog dolaska u Madrid iz Argentine, Atletiko igra prepoznatljivo tvrd, disciplinovan, spor i defanzivan fudbal, međutim i atleti i "Čolo" su ove sezone prevazišli sami sebe u tom smislu. Posle serije remija jesenas, usled koje je Atletiko brzo ispao iz trke sa Barselonom, verovalo se da će uvođenje Košte i Vitola u takmičarski pogon podići efikasnost ali se to do danas nije dogodilo.

Da se Grizman nije u Novoj godini trgao iz letargije, postigao četvrti gol u poslednjih pet mečeva, a 12. u sezoni računajući sva tri takmičenja, pitanje je da li bi "jorganždije" otišle na počinak sa šest boda zaostatka za liderom na tabeli.

Fernando Tores zamenio je Koštu u drugom delu igre, Anhel Korea ušao je umesto Vitola, Tomas Partej doneo par svežih nogu u manevru ušavši umesto Gabija ali nijedna od tih izmena nije učinila da se Atletiko "pomeri gore" i zaigra prema Himenezu koji nije morao da interveniše u drugih 45 minuta.

Oblak jeste, doduše, u nekoliko navrata, ali su to sve bile rutinske odbrane maestralnog slovenačkog čuvara mreže.

Simeone danas nije mogao da računa na povređene Nika Gaitana, Stefana Savića i Dijega Godina, a pitanje je i da li će se situacija popraviti do prve utakmice šesnaestine finala Lige Evrope.

On će biti jedan od glavnih Simeoneovih aduta u predstojećem dvomeču sa Kopenhagenom (15. - 22. februar), u koji je "udenut" La Liga derbi sa Atletik Bilbaom. Nakon što budu odigrali revanš sa Dancima na "Metropolitanu", crveno-beli će se sudariti sa Seviljom i Leganesom pa odigrati derbi sa Barselonom na "Kamp Nou" stadionu.

Moguće da ćemo 4. marta dobiti novog prvaka Španije ili neizvesnu borbu za titulu. 

To je Atletiko...

Rezultati:

petak

Bilbao - Las Palmas 0:0

subota

Viljareal - Alaves 1:2 (0:1)

/Baka 77 - Eli 40, Ibai 71/

Malaga - Atletiko Madrid 0:1 (0:1)

/Grizman 1/

Leganes - Eibar 0:1 (0:0)

/Ramis 90+4/

Real Madrid - Real Sosijedad 5:2 (4:0)

/Lukas 1, Ronaldo 27, 37, 80, Kros 34 - Orgiljes 74, Aljarmendi 83/

nedjelja

Sevilja - Đirona (12.00)

Barselona - Hetafe (16.15)

Selta - Espanjol (18.30)

Valensija - Levante (20.45)

ponedjeljak

Deportivo - Betis (21.00)

Tabela: Barselona 58, Atletiko (+1) 52, Real (+1) 42, Valensija 40, Viljareal (+1) 37, Eibar (+1) 35, Sevilja 33, Selta 31, Đirona 31, Betis 30, Leganes 29, Hetafe 29, Bilbao (+1) 28, Sosijedad (+1) 26, Espanjol 25, Alaves (+1) 25, Levante 20, Las Palmas (+1) 18, La Korunja 17, Malaga (+1) 13.

Izvor: mondo.rs/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar