БЛ: Батшуаи за 500. побједу Борусије! Бајерн набија комплекс Шалкеу!

Белгијанац је баш право појачање за клуб из Дортмунда. . .  Скоро седам година Шалке је редовна муштерија Бајерна. . .

Фудбал 11.02.2018 | 14:00
БЛ: Батшуаи за 500. побједу Борусије! Бајерн набија комплекс Шалкеу!
Ако изузмемо „досадни“ Бајерн, који је на одличном путу поново да одбрани титулу у Бундеслиги, веома интересантна је трка за пласман у Лигу шампиона, за коју се равноправно боре чак четири екипе...

Борусија Дортмунд је успјела да освоји три бода против ХСВ-а, као и Ајнтрахт против Келна, Шалке у каснијем термину гостује минхенском гиганту, али је највећи кикс у 22. колу у суботу остварио Бајер изгубивши у Леверкузену од Херте.

БОРУСИЈА - ХСВ 2:0 (0:0)

Тешку, али заслужену побједу извојевали су „милионери“ у не баш занимљивом мечу, који су ријешили нови нападач Миши Батшуаи у 49. и Марио Геце у 92. минуту!

Након што је постигао два гола на дебију у претходном колу у Келну, белгијски нападач је и против екипе из Хамбурга наставио серију погодака и показао да ће бити огромно појачање за тим из Дортмунда.

Батшуаи је одлично испратио „пола ударац, пола центаршут“ Кристијана Пулишића и клизећим стартом погодио мрежу за треће мјесто на табели, које директно води у европску елиту наредне сезоне.

Своју трећу "рецку" у Њемачкој прославио је салтом попут свог претходника Пјера-Емерика Обамејанга, да би јубиларну 500. домаћу побједу, а десету ове сезоне у другом минуту судијске надокнаде "овјерио" Марио Геце!

У гостујућем тиму, који је укњижио 13. пораз, свих 90 минута одиграо је српски репрезентативац Филип Костић.

И Ајнтрахт је на добром путу да избори пласман у Лигу шампиона.

До такође десете јубиларне побједе ове сезоне у Бундеслиги, тим из Франкфурта стигао је тријумфом над „фењерашем“ Келном (4:2).

Интернационалац из Србије Лука Јовић је асистирао код првог поготка пославши лопту на „тацни“ Анти Ребићу, којем није било тешко да са пар метара ћушне лопту у мрежу - 1:0. Хрватском фудбалеру ово је био шести гол ове сезоне.

Гости су успјели да у 57. минуту из једанаестерца изједначе поготком Симона Терода, али је екипа Нике Ковача за само осам, девет минута постигла три гола преко Марка Руса, Симона Фалете и Маријуса Волфа стигла до убједљиве побједе.

Бајер из Леверкузена је помало неочекивано поражен од Херте (0:2) на свом терену чиме је мало искомпромитовао битку за Лигу шампиона.  Гости из Берлина су захваљујући Валентину Лазару и искосном Саломону Калуу по седми пут уписали нова три бода.

Бајерн набија комплекс Шалкеу! Скоро седам година Шалке је редовна муштерија Бајерна...

Још од поготка Раула Гонзалеса 2. марта 2011. године и минималне победе "краљевско плавих" у Минхену, Бајерн није изгубио од тима из Гелзенкирхена.

Иако није било лако ни убедљиво, актуелни шампион Немачке у суботу је против Шалкеа уписао девету узастопну победу у Бундес лиги - 2:1!

Изабраници Јупа Хајнкеса након 22. кола беже другопласираном Лајпцигу огромних 18 бодова, па је само питање времена када ће и математички обезбедити 28. "салатару"!

Шалке није допутовао у Минхен да се брани и за приказану игру је заслужио честитке, а можда и један бод. Ипак, баварски гигант у домаћем првенству углавном сурово кажњава све грешке противника.

Повели су Баварци већ у шестом минуту, након "бомбе" Томаса Милера са око 25 метара. Ралф Фарман је одлично одбранио, али је Роберт Левандовски био на правом месту и одбитак сместио у мрежу. Био је то 19. гол пољског центарфора ове сезоне и тиме се, интересантно, изједначио са актуелним тренером Бајерна.

Наиме, Хајнкес је у сезони 1972/73 у дресу Борусије из Менхенгладбаха био стрелац на првих 11 мечева на домаћем терену, што је данас пошло за руком и Левандовском, који је потом пропустио још неколико одличних шанси.

Гости су узвратили у 29. минуту. После неуспешних "маказица" Леона Горецке, лопта је стигла до Франка Ди Санта, који је полуволејом погодио доњи десни угао и укњижио трећи првенствени гол за 1:1.

Наравно, изједначење нимало није уздрмало играче Бајерна, који су само седам минута касније поново стигли до предности...

Томас Милер није Фарману дао никакву шансу да одбрани, ударцем уз леву стативу - 2:1.

У наставку су популарни "рудари" из Гелзенкирхена покушали да стигну до новог изједначења. У 50. минуту је Гвидо Бургшталер тражио пенал, али је добио само жути картон због симулирања после интервенције голмана Свена Улрајха.

Улрајх је био кључни Бајернов човек и двадесетак минута касније, након сјајног ударца Брила Ембола са ивице шеснаестерца.

Хајнкесов тим сачувао је предност до краја, за 18. победу из 22 првенствене утакмице...

РЕЗУЛТАТИ 22. КОЛА:

Борусија Дортмунд - ХСВ 2:0 (0:0)
/Батшуаији 49, Геце 90+2/

Хофенхајм - Мајнц 4:2 (1:1)
/Салај 27, 74, Крамарић 67, 88 - Бергрин 28, 80/

Ајнтрахт - Келн 4:2 (1:0)
/Ребић 15, Рус 59, Фелете 65, Волф 67 - Тероде 57 пен, 74/

Бајер Леверкузен - Херта 0:2 (0:1)
/Лазаро 43, Калу 58/

Хановер - Фрајбург 2:1 (1:0)
/Антон 28, Клаус 54 - Гулде 88/

Бајерн - Шалке 2:1 (2:1)
/Левандовски 6, Милер 36 - Ди Санто 29/

одиграно у петак:

РБ Лајпциг - Аугзбург 2:0 (1:0)
/Упамекано 17, Кеита 70/

у недељу:

Штутгарт - Борусија Менхенгладбах 15.30
Вердер - Волфсбург 18.00

ТАБЕЛА: Бајерн 56, РБ Лајпциг 38, Борусија Д. 37, Ајнтрахт 36, Бајер 35, Шалке 34, Аугзбург 31, Хофенхајм 31, Хановер 31, Борусија М. (-1) 31, Херта 30, Фрајбург 25, Волфсбург (-1) 24, Штутгарт (-1) 21, Вердер (-1) 20, Мајнц 20, ХСВ 17, Келн 13.

Извор: мондо.ба/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар