BL: Batšuai za 500. pobjedu Borusije! Bajern nabija kompleks Šalkeu!

Belgijanac je baš pravo pojačanje za klub iz Dortmunda. . .  Skoro sedam godina Šalke je redovna mušterija Bajerna. . .

Fudbal 11.02.2018 | 14:00
BL: Batšuai za 500. pobjedu Borusije! Bajern nabija kompleks Šalkeu!
Ako izuzmemo „dosadni“ Bajern, koji je na odličnom putu ponovo da odbrani titulu u Bundesligi, veoma interesantna je trka za plasman u Ligu šampiona, za koju se ravnopravno bore čak četiri ekipe...

Borusija Dortmund je uspjela da osvoji tri boda protiv HSV-a, kao i Ajntraht protiv Kelna, Šalke u kasnijem terminu gostuje minhenskom gigantu, ali je najveći kiks u 22. kolu u subotu ostvario Bajer izgubivši u Leverkuzenu od Herte.

BORUSIJA - HSV 2:0 (0:0)

Tešku, ali zasluženu pobjedu izvojevali su „milioneri“ u ne baš zanimljivom meču, koji su riješili novi napadač Miši Batšuai u 49. i Mario Gece u 92. minutu!

Nakon što je postigao dva gola na debiju u prethodnom kolu u Kelnu, belgijski napadač je i protiv ekipe iz Hamburga nastavio seriju pogodaka i pokazao da će biti ogromno pojačanje za tim iz Dortmunda.

Batšuai je odlično ispratio „pola udarac, pola centaršut“ Kristijana Pulišića i klizećim startom pogodio mrežu za treće mjesto na tabeli, koje direktno vodi u evropsku elitu naredne sezone.

Svoju treću "recku" u Njemačkoj proslavio je saltom poput svog prethodnika Pjera-Emerika Obamejanga, da bi jubilarnu 500. domaću pobjedu, a desetu ove sezone u drugom minutu sudijske nadoknade "ovjerio" Mario Gece!

U gostujućem timu, koji je uknjižio 13. poraz, svih 90 minuta odigrao je srpski reprezentativac Filip Kostić.

I Ajntraht je na dobrom putu da izbori plasman u Ligu šampiona.

Do takođe desete jubilarne pobjede ove sezone u Bundesligi, tim iz Frankfurta stigao je trijumfom nad „fenjerašem“ Kelnom (4:2).

Internacionalac iz Srbije Luka Jović je asistirao kod prvog pogotka poslavši loptu na „tacni“ Anti Rebiću, kojem nije bilo teško da sa par metara ćušne loptu u mrežu - 1:0. Hrvatskom fudbaleru ovo je bio šesti gol ove sezone.

Gosti su uspjeli da u 57. minutu iz jedanaesterca izjednače pogotkom Simona Teroda, ali je ekipa Nike Kovača za samo osam, devet minuta postigla tri gola preko Marka Rusa, Simona Falete i Marijusa Volfa stigla do ubjedljive pobjede.

Bajer iz Leverkuzena je pomalo neočekivano poražen od Herte (0:2) na svom terenu čime je malo iskompromitovao bitku za Ligu šampiona.  Gosti iz Berlina su zahvaljujući Valentinu Lazaru i iskosnom Salomonu Kaluu po sedmi put upisali nova tri boda.

Bajern nabija kompleks Šalkeu! Skoro sedam godina Šalke je redovna mušterija Bajerna...

Još od pogotka Raula Gonzalesa 2. marta 2011. godine i minimalne pobede "kraljevsko plavih" u Minhenu, Bajern nije izgubio od tima iz Gelzenkirhena.

Iako nije bilo lako ni ubedljivo, aktuelni šampion Nemačke u subotu je protiv Šalkea upisao devetu uzastopnu pobedu u Bundes ligi - 2:1!

Izabranici Jupa Hajnkesa nakon 22. kola beže drugoplasiranom Lajpcigu ogromnih 18 bodova, pa je samo pitanje vremena kada će i matematički obezbediti 28. "salataru"!

Šalke nije doputovao u Minhen da se brani i za prikazanu igru je zaslužio čestitke, a možda i jedan bod. Ipak, bavarski gigant u domaćem prvenstvu uglavnom surovo kažnjava sve greške protivnika.

Poveli su Bavarci već u šestom minutu, nakon "bombe" Tomasa Milera sa oko 25 metara. Ralf Farman je odlično odbranio, ali je Robert Levandovski bio na pravom mestu i odbitak smestio u mrežu. Bio je to 19. gol poljskog centarfora ove sezone i time se, interesantno, izjednačio sa aktuelnim trenerom Bajerna.

Naime, Hajnkes je u sezoni 1972/73 u dresu Borusije iz Menhengladbaha bio strelac na prvih 11 mečeva na domaćem terenu, što je danas pošlo za rukom i Levandovskom, koji je potom propustio još nekoliko odličnih šansi.

Gosti su uzvratili u 29. minutu. Posle neuspešnih "makazica" Leona Gorecke, lopta je stigla do Franka Di Santa, koji je poluvolejom pogodio donji desni ugao i uknjižio treći prvenstveni gol za 1:1.

Naravno, izjednačenje nimalo nije uzdrmalo igrače Bajerna, koji su samo sedam minuta kasnije ponovo stigli do prednosti...

Tomas Miler nije Farmanu dao nikakvu šansu da odbrani, udarcem uz levu stativu - 2:1.

U nastavku su popularni "rudari" iz Gelzenkirhena pokušali da stignu do novog izjednačenja. U 50. minutu je Gvido Burgštaler tražio penal, ali je dobio samo žuti karton zbog simuliranja posle intervencije golmana Svena Ulrajha.

Ulrajh je bio ključni Bajernov čovek i dvadesetak minuta kasnije, nakon sjajnog udarca Brila Embola sa ivice šesnaesterca.

Hajnkesov tim sačuvao je prednost do kraja, za 18. pobedu iz 22 prvenstvene utakmice...

REZULTATI 22. KOLA:

Borusija Dortmund - HSV 2:0 (0:0)
/Batšuaiji 49, Gece 90+2/

Hofenhajm - Majnc 4:2 (1:1)
/Salaj 27, 74, Kramarić 67, 88 - Bergrin 28, 80/

Ajntraht - Keln 4:2 (1:0)
/Rebić 15, Rus 59, Felete 65, Volf 67 - Terode 57 pen, 74/

Bajer Leverkuzen - Herta 0:2 (0:1)
/Lazaro 43, Kalu 58/

Hanover - Frajburg 2:1 (1:0)
/Anton 28, Klaus 54 - Gulde 88/

Bajern - Šalke 2:1 (2:1)
/Levandovski 6, Miler 36 - Di Santo 29/

odigrano u petak:

RB Lajpcig - Augzburg 2:0 (1:0)
/Upamekano 17, Keita 70/

u nedelju:

Štutgart - Borusija Menhengladbah 15.30
Verder - Volfsburg 18.00

TABELA: Bajern 56, RB Lajpcig 38, Borusija D. 37, Ajntraht 36, Bajer 35, Šalke 34, Augzburg 31, Hofenhajm 31, Hanover 31, Borusija M. (-1) 31, Herta 30, Frajburg 25, Volfsburg (-1) 24, Štutgart (-1) 21, Verder (-1) 20, Majnc 20, HSV 17, Keln 13.

Izvor: mondo.ba/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar