ИТА: Милан у серији, Наполи разбио Лацио!

Велики обрт на "Сан Паолу", Наполи иде ка скудету! Јувентус из викенда у викенд врши велики притисак на Наполитанце, али они за сада одговарају импресивно - Лацио је повео, Наполи забележио убедљиву победу. "Рино" Гатузо имао је стресан почетак на клупи "росонера", али су се ствари драстично поправиле после "оне" победе над Интером.

Фудбал 11.02.2018 | 13:30
ИТА: Милан у серији, Наполи разбио Лацио!
Љубимац навијача Партизана и јануарско појачање СПАЛ-а, Евертон Луиз, дебитовао је данас за тим из Фераре и био замењен у 54. минуту при резултати 0:1 за госте. Можда већ бивши тренер екипе из Фераре, Леонардо Семплићи, ништа добро тиме није добио као ни двема изменама које је потом направио:

СПАЛ - Милан 0:4 (0:1) у мечу 24. кола Серије А на распродатом стадиону "Паоло Маца" на ком је ове суботе поподне екипа темпераментног дебитанта међу "калчо" тренерима, Ђенара Гатуза, одиграла и осми меч без пораза рачунајући и Куп Италије.

Пету победу у тој серији "росонери" су остварили убедљиво, уз два гола Патрика Кутронеа, једним Лукаса Биље и Фабија Боринија, а како игра и изгледа Милан у последње време може се рећи да је драматична Куп победа у продужецима градског дербија са Интером (1:0) била прекретница за "Рина" Гатуза и његов оспоравани тим.

Гатузо је, мењајући Винћенца Монтелу на клупи седмоструког првака Европе, дебитовао шокантним ремијем са "дављеником" Беневентом, коме је то био први бод у сезони (и то зарађен поготком голмана у надокнади времена), до утакмице са Аталантом 23. децембра у 18. колу, на "Сан Сиру" (0:2) већ је имао скор 2-1-3 и бурне састанке и са власницима клуба и са играчима, али је онда елиминација "неразура" у четвртфиналу Копа Италије голом Кутронеа у 104. минуту све променила: 5-3-0 и улазак у борбу за Лигу Европе наредне сезоне.

Данас је посао Миланистима био далеко лакши након што су повели после 121 секунде игре пред 13.000 људи, након што је Сусо оштро извео прекид, Алесио Ромањоли скочио и спустио лопту главом на "другу" стативу, Алекс Мерет закаснио, а 20-годишњи Кутроне "ћушнуо" лопту у мрежу за 0:1 и свој четврти првенствени гол у сезони.

Био је то најбржи гол "росонера" у лиги од 2013. године.

СПАЛ није устукнуо услед брзог вођства гостију, заиграо је домаћин боље иако је у меч ушао са две победе у последња 23 кола, односно само једном у последњих 12, а најбољу шансу за изједначење имао је Емилијано Вивијано у финишу првог полувремена - када је погодио стативу!

У наставку се отворило.

Прилично срећно, али и спретно, Кутроне је постигао и други гол након што је у 65. минуту Сусо сам решио целу ситуацију и омогућио љубимцу јужне трибине "Сан Сира" да постигне пети гол у лиги, а седми од почетка сезоне.

Убедљиву победу Милана потврдили су Лукас Биља, који је у 73. минуту сурово казнио грешку одбране домаћих, а потом и резервиста Фабио Борини, који је био Гатузова трећа измена на мечу. Борини је на терен крочио у 84. уместо Франка Кесија, у 90. поставио коначних 0:4 првим првенственим голом од доласка на "Сан Сиро" из Сандерленда прошлог лета.

Успео је да се "упише" из 20. покушаја.

Тренер тима из Фераре, Семплићи, и пре меча налазио се пред отказом, па не треба чудити ако СПАЛ већ након данашњег сусрета крене у потрагу за новим стратегом. Спалини су од 27. августа прошле године и тријумфа над Удинезеом од 3:2 победили само последњепласирани Беневенто 1:2 и потом Ђенову 1:0 у 23 такмичарске утакмице.

Упркос томе, екипа се налази на три бода заостатка за првим изнад црте, Кротонеом, који има и утакмицу мање.

Велики обрт на "Сан Паолу", Наполи иде ка скудету! Јувентус из викенда у викенд врши велики притисак на Наполитанце, али они за сада одговарају импресивно - Лацио је повео, Наполи забележио убедљиву победу.

Јувентус не жели да одустане, Наполи не намерава да попусти!

Вече после још једне контроверзне победе Јувеа, овог пута у Фиренци, фудбалери Наполија нису имали нимало лак посао на "Сан Паолу". Морали су да забораве на начин на који је ривал из Торина преузео вођство на табели Серије А и притом савладају озбиљан тим Лација, који је у 24. коло Серије А ушао као трећепласирани на табели.

Римљани су повели, Наполитанци победили и то убедљиво - 4:1 (1:1)!

Лацио је одиграо одлично прво полувреме и стекао предност већ у 3. минуту голом Стефана де Фраја, али су домаћини у периоду од 43. до 56. минута дерби меча постигли три гола и у другом полувремену показали зашто су једини конкуренти Јувентусу у трци за "скудето".

Лацијали су под тренерском палицом Симеонеа Инзагија постали једна од најбољих офанзивних екипа у Серији А и са 59 постигнутих голова други су у лиги, само два гола из Јувентуса.

Њихов ривал, Наполи, чију је "машину" подмазао Маурицио Сари толико да му завиди и Пеп Гвардола, са 50 постигнутих голова трећи је напад на "чизми" и једна од најбољих "посед" екипа у Европи.

У таквом "револверашком" окршају и "отвореној ватри" било је само питање ко ће настрадати.

Рано вођство екипе у којој је свих 90 и "кусур" минута одиграо наш Сергеј Милинковић-Савић унервозило је тифозе Наполија, али не и Саријевих 11 за "прајм тајм" термин суботом увече. Хозе Каљехон поравнао је на 1:1 у 43. минуту, "тик" пред одлазак на одмор, а кад су се тимови вратили, а у игру ушао Пјотр Жјелински - албански чувар мреже Томас Стракоша нашао се на великим мукама.

Валас је аутоголом донео Наполију вођство у 54. минуту, после чега је Жјелински погодио за 3:1 у 56, па асистирао Дрису Мертенсу за 4:1 у 73. минуту.

"Револверашки" обрачун припао је Наполију!

Лацио је одиграо одлично прво полувријеме и повео у 3. минуту голом Стефана де Фраја, али су домаћини у периоду од 43. до 56. минута дерби меча 24. кола Серије А постигли три гола и у другом полувремену показали зашто су једини конкуренти Јувентусу у трци за "скудето":

Наполи - Лацио 4:1 (1:1).

Лацијали су под тренерском палицом Симеонеа Инзагија постали једна од најбољих офанзивних екипа у Серији А и са 59 постигнутих голова други су у лиги, само два гола из Јувентуса. Њихов вечерашњи ривал, Наполи, чију је "машину" подмазао Маурицио Сари, толико да му завиди и Пеп Гвардола, је са 50 постигнутих голова трећи напад на "чизми" и једна од најбољих "посјед" екипа у Европи.

У таквом "револверашком" окршају први пуцањ је припао Лацију, већ у 3. минуту.

Одличан центаршут са лијеве стране је упутио Ћиро Имобиле, а збуњена одбрана Наполија јеСтефана де Фраја оставила самог у пет метара и платила казну.

Занимљиво, Холанђанин је био стријелац првог гола за Лацио у поразу од Наполија на "Олимпику" (4:1), у првом дијелу сезоне.

Римљани су у наставку првог дијела, помало изненађујуће, држали везни ред домаћих у "ланцима", диктирали темпо и одлично контролисали трозубац "Инсиње-Мертенс-Каљехон" све до 43. минута.

До тада блиједи, спори и безопасни Наполи је практично из ничега спасио Хозе Каљехон који је по ко зна који пут надмудрио лијеву страну противничке одбране истрчавши своју добро познату "руту" између ијевог бека и штопера.

Шпанац је избјегао офсајд замку, одлично се убацио између Сенада Лулића и Де Фраја, примирио дугу лопту Жоржиња првим додиром, а другим је послао иза Томаса Штракоше за 1:1.

Ово је био први ударац у оквир гола за Наполи.

Уводних 10 минута другог полувремена је показало зашто су Наполитанци лидери на табели.
Френетичним пресингом су држали Лацио у крилу Томаса Штракоше који је био под баражном паљбом.

Редом су пријетили Инсиње у два наврата, Мертенс и Каљехон. Гол је просто висио у зраку, а дошао је у 54. минуту када је штопер Валас након центаршута Каљехона неспретно савладао властитог голмана.

Само два минута касније два гола предности је донио Пјотр Зјелински, којег је ударац Марија Руија закачио на путу према голу и преварио Штракошу.

А "журку" у другом полувремену је са стилом "угасио" Дрис Мертенс након прелијепе асистенције Пољака за коначних 4:1 и омаж "Саријевом фудбалу".

Резултати 24. кола:

субота

СПАЛ - Милан 0:4 (0:1)
/Кутроне 2, 65, Биља 73, Борини/

Кротоне - Аталанта 1:1 (0:0)
/Мандрагора 80 - Паломино 88/

Наполи - Лацио 4:1 (1:1)
/Каљехон 43, Валас аг 54, Жјелински 56, Мертенс 73 - Де Фрај 3/

петак

Фиорентина - Јувентус 0:2 (0:0)
/Бернардески 56, Игуаин 86/

недеља

Сасуоло - Каљари (12.30)
Интер - Болоња (15.00)
Кјево - Ђенова
Сампдорија - Верона
Торино - Удинезе
Рома - Беневенто (20.45)

Табела: Наполи (+1) 63, Јувентус (+1) 62, Лацио (+1) 46, Интер 45, Рома 44, Сампдорија 38, Милан (+1) 38, Аталанта (+1) 37, Удинезе 33, Торино 33, Фиорентина (+1) 31, Болоња 27, Ђенова 24, Каљари 24, Кјево 22, Сасуоло 22, Кротоне (+1) 21, СПАЛ (+1) 17, Верона 16, Беневенто 7.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар