ITA: Milan u seriji, Napoli razbio Lacio!

Veliki obrt na "San Paolu", Napoli ide ka skudetu! Juventus iz vikenda u vikend vrši veliki pritisak na Napolitance, ali oni za sada odgovaraju impresivno - Lacio je poveo, Napoli zabeležio ubedljivu pobedu. "Rino" Gatuzo imao je stresan početak na klupi "rosonera", ali su se stvari drastično popravile posle "one" pobede nad Interom.

Fudbal 11.02.2018 | 13:30
ITA: Milan u seriji, Napoli razbio Lacio!
Ljubimac navijača Partizana i januarsko pojačanje SPAL-a, Everton Luiz, debitovao je danas za tim iz Ferare i bio zamenjen u 54. minutu pri rezultati 0:1 za goste. Možda već bivši trener ekipe iz Ferare, Leonardo Semplići, ništa dobro time nije dobio kao ni dvema izmenama koje je potom napravio:

SPAL - Milan 0:4 (0:1) u meču 24. kola Serije A na rasprodatom stadionu "Paolo Maca" na kom je ove subote popodne ekipa temperamentnog debitanta među "kalčo" trenerima, Đenara Gatuza, odigrala i osmi meč bez poraza računajući i Kup Italije.

Petu pobedu u toj seriji "rosoneri" su ostvarili ubedljivo, uz dva gola Patrika Kutronea, jednim Lukasa Bilje i Fabija Borinija, a kako igra i izgleda Milan u poslednje vreme može se reći da je dramatična Kup pobeda u produžecima gradskog derbija sa Interom (1:0) bila prekretnica za "Rina" Gatuza i njegov osporavani tim.

Gatuzo je, menjajući Vinćenca Montelu na klupi sedmostrukog prvaka Evrope, debitovao šokantnim remijem sa "davljenikom" Beneventom, kome je to bio prvi bod u sezoni (i to zarađen pogotkom golmana u nadoknadi vremena), do utakmice sa Atalantom 23. decembra u 18. kolu, na "San Siru" (0:2) već je imao skor 2-1-3 i burne sastanke i sa vlasnicima kluba i sa igračima, ali je onda eliminacija "nerazura" u četvrtfinalu Kopa Italije golom Kutronea u 104. minutu sve promenila: 5-3-0 i ulazak u borbu za Ligu Evrope naredne sezone.

Danas je posao Milanistima bio daleko lakši nakon što su poveli posle 121 sekunde igre pred 13.000 ljudi, nakon što je Suso oštro izveo prekid, Alesio Romanjoli skočio i spustio loptu glavom na "drugu" stativu, Aleks Meret zakasnio, a 20-godišnji Kutrone "ćušnuo" loptu u mrežu za 0:1 i svoj četvrti prvenstveni gol u sezoni.

Bio je to najbrži gol "rosonera" u ligi od 2013. godine.

SPAL nije ustuknuo usled brzog vođstva gostiju, zaigrao je domaćin bolje iako je u meč ušao sa dve pobede u poslednja 23 kola, odnosno samo jednom u poslednjih 12, a najbolju šansu za izjednačenje imao je Emilijano Vivijano u finišu prvog poluvremena - kada je pogodio stativu!

U nastavku se otvorilo.

Prilično srećno, ali i spretno, Kutrone je postigao i drugi gol nakon što je u 65. minutu Suso sam rešio celu situaciju i omogućio ljubimcu južne tribine "San Sira" da postigne peti gol u ligi, a sedmi od početka sezone.

Ubedljivu pobedu Milana potvrdili su Lukas Bilja, koji je u 73. minutu surovo kaznio grešku odbrane domaćih, a potom i rezervista Fabio Borini, koji je bio Gatuzova treća izmena na meču. Borini je na teren kročio u 84. umesto Franka Kesija, u 90. postavio konačnih 0:4 prvim prvenstvenim golom od dolaska na "San Siro" iz Sanderlenda prošlog leta.

Uspeo je da se "upiše" iz 20. pokušaja.

Trener tima iz Ferare, Semplići, i pre meča nalazio se pred otkazom, pa ne treba čuditi ako SPAL već nakon današnjeg susreta krene u potragu za novim strategom. Spalini su od 27. avgusta prošle godine i trijumfa nad Udinezeom od 3:2 pobedili samo poslednjeplasirani Benevento 1:2 i potom Đenovu 1:0 u 23 takmičarske utakmice.

Uprkos tome, ekipa se nalazi na tri boda zaostatka za prvim iznad crte, Krotoneom, koji ima i utakmicu manje.

Veliki obrt na "San Paolu", Napoli ide ka skudetu! Juventus iz vikenda u vikend vrši veliki pritisak na Napolitance, ali oni za sada odgovaraju impresivno - Lacio je poveo, Napoli zabeležio ubedljivu pobedu.

Juventus ne želi da odustane, Napoli ne namerava da popusti!

Veče posle još jedne kontroverzne pobede Juvea, ovog puta u Firenci, fudbaleri Napolija nisu imali nimalo lak posao na "San Paolu". Morali su da zaborave na način na koji je rival iz Torina preuzeo vođstvo na tabeli Serije A i pritom savladaju ozbiljan tim Lacija, koji je u 24. kolo Serije A ušao kao trećeplasirani na tabeli.

Rimljani su poveli, Napolitanci pobedili i to ubedljivo - 4:1 (1:1)!

Lacio je odigrao odlično prvo poluvreme i stekao prednost već u 3. minutu golom Stefana de Fraja, ali su domaćini u periodu od 43. do 56. minuta derbi meča postigli tri gola i u drugom poluvremenu pokazali zašto su jedini konkurenti Juventusu u trci za "skudeto".

Lacijali su pod trenerskom palicom Simeonea Inzagija postali jedna od najboljih ofanzivnih ekipa u Seriji A i sa 59 postignutih golova drugi su u ligi, samo dva gola iz Juventusa.

Njihov rival, Napoli, čiju je "mašinu" podmazao Mauricio Sari toliko da mu zavidi i Pep Gvardola, sa 50 postignutih golova treći je napad na "čizmi" i jedna od najboljih "posed" ekipa u Evropi.

U takvom "revolveraškom" okršaju i "otvorenoj vatri" bilo je samo pitanje ko će nastradati.

Rano vođstvo ekipe u kojoj je svih 90 i "kusur" minuta odigrao naš Sergej Milinković-Savić unervozilo je tifoze Napolija, ali ne i Sarijevih 11 za "prajm tajm" termin subotom uveče. Hoze Kaljehon poravnao je na 1:1 u 43. minutu, "tik" pred odlazak na odmor, a kad su se timovi vratili, a u igru ušao Pjotr Žjelinski - albanski čuvar mreže Tomas Strakoša našao se na velikim mukama.

Valas je autogolom doneo Napoliju vođstvo u 54. minutu, posle čega je Žjelinski pogodio za 3:1 u 56, pa asistirao Drisu Mertensu za 4:1 u 73. minutu.

"Revolveraški" obračun pripao je Napoliju!

Lacio je odigrao odlično prvo poluvrijeme i poveo u 3. minutu golom Stefana de Fraja, ali su domaćini u periodu od 43. do 56. minuta derbi meča 24. kola Serije A postigli tri gola i u drugom poluvremenu pokazali zašto su jedini konkurenti Juventusu u trci za "skudeto":

Napoli - Lacio 4:1 (1:1).

Lacijali su pod trenerskom palicom Simeonea Inzagija postali jedna od najboljih ofanzivnih ekipa u Seriji A i sa 59 postignutih golova drugi su u ligi, samo dva gola iz Juventusa. Njihov večerašnji rival, Napoli, čiju je "mašinu" podmazao Mauricio Sari, toliko da mu zavidi i Pep Gvardola, je sa 50 postignutih golova treći napad na "čizmi" i jedna od najboljih "posjed" ekipa u Evropi.

U takvom "revolveraškom" okršaju prvi pucanj je pripao Laciju, već u 3. minutu.

Odličan centaršut sa lijeve strane je uputio Ćiro Imobile, a zbunjena odbrana Napolija jeStefana de Fraja ostavila samog u pet metara i platila kaznu.

Zanimljivo, Holanđanin je bio strijelac prvog gola za Lacio u porazu od Napolija na "Olimpiku" (4:1), u prvom dijelu sezone.

Rimljani su u nastavku prvog dijela, pomalo iznenađujuće, držali vezni red domaćih u "lancima", diktirali tempo i odlično kontrolisali trozubac "Insinje-Mertens-Kaljehon" sve do 43. minuta.

Do tada blijedi, spori i bezopasni Napoli je praktično iz ničega spasio Hoze Kaljehon koji je po ko zna koji put nadmudrio lijevu stranu protivničke odbrane istrčavši svoju dobro poznatu "rutu" između ijevog beka i štopera.

Španac je izbjegao ofsajd zamku, odlično se ubacio između Senada Lulića i De Fraja, primirio dugu loptu Žoržinja prvim dodirom, a drugim je poslao iza Tomasa Štrakoše za 1:1.

Ovo je bio prvi udarac u okvir gola za Napoli.

Uvodnih 10 minuta drugog poluvremena je pokazalo zašto su Napolitanci lideri na tabeli.
Frenetičnim presingom su držali Lacio u krilu Tomasa Štrakoše koji je bio pod baražnom paljbom.

Redom su prijetili Insinje u dva navrata, Mertens i Kaljehon. Gol je prosto visio u zraku, a došao je u 54. minutu kada je štoper Valas nakon centaršuta Kaljehona nespretno savladao vlastitog golmana.

Samo dva minuta kasnije dva gola prednosti je donio Pjotr Zjelinski, kojeg je udarac Marija Ruija zakačio na putu prema golu i prevario Štrakošu.

A "žurku" u drugom poluvremenu je sa stilom "ugasio" Dris Mertens nakon prelijepe asistencije Poljaka za konačnih 4:1 i omaž "Sarijevom fudbalu".

Rezultati 24. kola:

subota

SPAL - Milan 0:4 (0:1)
/Kutrone 2, 65, Bilja 73, Borini/

Krotone - Atalanta 1:1 (0:0)
/Mandragora 80 - Palomino 88/

Napoli - Lacio 4:1 (1:1)
/Kaljehon 43, Valas ag 54, Žjelinski 56, Mertens 73 - De Fraj 3/

petak

Fiorentina - Juventus 0:2 (0:0)
/Bernardeski 56, Iguain 86/

nedelja

Sasuolo - Kaljari (12.30)
Inter - Bolonja (15.00)
Kjevo - Đenova
Sampdorija - Verona
Torino - Udineze
Roma - Benevento (20.45)

Tabela: Napoli (+1) 63, Juventus (+1) 62, Lacio (+1) 46, Inter 45, Roma 44, Sampdorija 38, Milan (+1) 38, Atalanta (+1) 37, Udineze 33, Torino 33, Fiorentina (+1) 31, Bolonja 27, Đenova 24, Kaljari 24, Kjevo 22, Sasuolo 22, Krotone (+1) 21, SPAL (+1) 17, Verona 16, Benevento 7.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar