ЦСКА није брз тим, али ће да "пуца" у дуелима!

"Витињо је баш брз, али је Головин најопаснији њихов играч. Сада се вратио Муса који је пре све решавао. . . ", добили су савет црвено-бели из "прве руке".

Фудбал 11.02.2018 | 23:30
ЦСКА није брз тим, али ће да "пуца" у дуелима!
Срђан Мијаиловић, Горан Чаушић, Бранислав Ивановић, па трилинг Тосна - Марко Полетановић, Никола Трујић, Раде Дугалић.

Фудбалерима и стручном штабу Црвене звезде стигли су нови савети из Русије пред дуел са ЦСКА у шеснаестини финала Лиге Европе (13. фебруара у Београду, 21. у Москви).

Са играчима тима из Санкт Петербурга разговарали смо у Анталији, пошто су током припрема у познатом турском летовалишту били смештени у хотелу Белис, као и новинари који су пратили рад црвено-белих.

Општи утисак је да ће Звездиним играчима бити тешко, да ће се водити жестока борба на средини терена, али и да - имају шансу. Посебно у Београду, пошто је УЕФА дозволила долазак публике на стадион.

Први је реч имао везиста Марко Полетановић, који је прошлу сезону провео на позајмици у Црвеној звезди из Гента.

"Пратио сам Звезду у првом делу сезоне и мислим да је Милојевић направио добар тим. Познајем га као тренера, звао ме је на позајмицу док је био на Кипру, али сам тада одлучио да останем у Зулте Варегему. Драго ми је што је Звезда прошла групу и што ће играти против ЦСКА. Желим им све најбоље", био је увод 24-годишњег Новосађанина.

Потом је био доста конкретнији анализирајући "Армејце".

"Играли су углавном са петорицом у везном реду. Нису брза екипа, али су физички одлично спремни и све 'пуца' у дуелима. Опасни су из контре, Витињо је баш брз, али је Головин најопаснији њихов играч. Сада се вратио Муса који је пре све решавао... Јаки су, много чврста и дисциплинована екипа која дуго игра заједно. Сигурно неће Звезди бити лако, а шансу би требало да тражи у првој утакмици, код куће. Звезди је публика 12. играч, даје јој ветар у леђа и много значи".

"Мораће Звезда добро да одигра на средини терена, дисциплиновано и много борбено, не сме да се залети.. Крстичић је одличан играч, Доналд исто. Имају велико искуство", додао је Полетановић.

Његов закључак је да би црвено-бели морали да постигну гол у Београду.

"Не верујем да ће ЦСКА да их нападне и дозволи Звездиним играчима много прилика за контранападе. Зато ће морати да искористе и најмању шансу која им се укаже, јер ако буду морали да јуре резултат у Москви, биће им много тешко".

Као нападач, Никола Трујић види начин на који би црвено-бели могли до поготка.

"ЦСКА у одбрани има старије играче и ту може да буде Звездина шанса, јер има брза крила. Јесу они пуни искуства, али свакоме се деси неки пропуст. Сигурно да ће Звездини играчи успети да створе две-три шансе, а у оваквим утакмицама то мора да се искористи", сматра Трујић.

Штопер Раде Дугалић је анализирао нападаче Московљана...

"Витињо је баш техничар, Оланаре исто одличан играч - уме да се 'бије', спушта лопту, разиграва крила... Сада им је дошао и Муса, тако да ће бити Звезди тешко, али показали су већ ове сезоне да умеју да играју добру одбрану. Примили су мало голова... Сви верујемо у Звезду", истакао је 25-годишњи дефанзивац који је каријеру почео у Радничком из Ниша. 

Звезду у реваншу чека изузетно хладно време, али Дугалић тврди да ће терен бити у одличном стању.

"Биће много хладно. Ми кад смо играли тамо падала је ледена киша, али услови на терену су стварно одлични. У суштини, кад изађеш на такву утакмицу, ти то и не осећаш. Верујем да ће Звезда кренути у напад, па шта буде".

Говорећи о свом клубу, ови момци - као и њихов нови саиграч, црногорски репрезентативац Немања Мијушковић који им је правио друштво током интервјуа - оценили су да ће Тосну у наставку сезоне бити потребно још бар 10 бодова за опстанак у руској Премијер лиги.

"Први циљ је да останемо у лиги и да што више играмо, а после ћемо видети шта даље", хорски су пожелели.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар