CSKA nije brz tim, ali će da "puca" u duelima!

"Vitinjo je baš brz, ali je Golovin najopasniji njihov igrač. Sada se vratio Musa koji je pre sve rešavao. . . ", dobili su savet crveno-beli iz "prve ruke".

Fudbal 11.02.2018 | 23:30
CSKA nije brz tim, ali će da "puca" u duelima!
Srđan Mijailović, Goran Čaušić, Branislav Ivanović, pa triling Tosna - Marko Poletanović, Nikola Trujić, Rade Dugalić.

Fudbalerima i stručnom štabu Crvene zvezde stigli su novi saveti iz Rusije pred duel sa CSKA u šesnaestini finala Lige Evrope (13. februara u Beogradu, 21. u Moskvi).

Sa igračima tima iz Sankt Peterburga razgovarali smo u Antaliji, pošto su tokom priprema u poznatom turskom letovalištu bili smešteni u hotelu Belis, kao i novinari koji su pratili rad crveno-belih.

Opšti utisak je da će Zvezdinim igračima biti teško, da će se voditi žestoka borba na sredini terena, ali i da - imaju šansu. Posebno u Beogradu, pošto je UEFA dozvolila dolazak publike na stadion.

Prvi je reč imao vezista Marko Poletanović, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Crvenoj zvezdi iz Genta.

"Pratio sam Zvezdu u prvom delu sezone i mislim da je Milojević napravio dobar tim. Poznajem ga kao trenera, zvao me je na pozajmicu dok je bio na Kipru, ali sam tada odlučio da ostanem u Zulte Varegemu. Drago mi je što je Zvezda prošla grupu i što će igrati protiv CSKA. Želim im sve najbolje", bio je uvod 24-godišnjeg Novosađanina.

Potom je bio dosta konkretniji analizirajući "Armejce".

"Igrali su uglavnom sa petoricom u veznom redu. Nisu brza ekipa, ali su fizički odlično spremni i sve 'puca' u duelima. Opasni su iz kontre, Vitinjo je baš brz, ali je Golovin najopasniji njihov igrač. Sada se vratio Musa koji je pre sve rešavao... Jaki su, mnogo čvrsta i disciplinovana ekipa koja dugo igra zajedno. Sigurno neće Zvezdi biti lako, a šansu bi trebalo da traži u prvoj utakmici, kod kuće. Zvezdi je publika 12. igrač, daje joj vetar u leđa i mnogo znači".

"Moraće Zvezda dobro da odigra na sredini terena, disciplinovano i mnogo borbeno, ne sme da se zaleti.. Krstičić je odličan igrač, Donald isto. Imaju veliko iskustvo", dodao je Poletanović.

Njegov zaključak je da bi crveno-beli morali da postignu gol u Beogradu.

"Ne verujem da će CSKA da ih napadne i dozvoli Zvezdinim igračima mnogo prilika za kontranapade. Zato će morati da iskoriste i najmanju šansu koja im se ukaže, jer ako budu morali da jure rezultat u Moskvi, biće im mnogo teško".

Kao napadač, Nikola Trujić vidi način na koji bi crveno-beli mogli do pogotka.

"CSKA u odbrani ima starije igrače i tu može da bude Zvezdina šansa, jer ima brza krila. Jesu oni puni iskustva, ali svakome se desi neki propust. Sigurno da će Zvezdini igrači uspeti da stvore dve-tri šanse, a u ovakvim utakmicama to mora da se iskoristi", smatra Trujić.

Štoper Rade Dugalić je analizirao napadače Moskovljana...

"Vitinjo je baš tehničar, Olanare isto odličan igrač - ume da se 'bije', spušta loptu, razigrava krila... Sada im je došao i Musa, tako da će biti Zvezdi teško, ali pokazali su već ove sezone da umeju da igraju dobru odbranu. Primili su malo golova... Svi verujemo u Zvezdu", istakao je 25-godišnji defanzivac koji je karijeru počeo u Radničkom iz Niša. 

Zvezdu u revanšu čeka izuzetno hladno vreme, ali Dugalić tvrdi da će teren biti u odličnom stanju.

"Biće mnogo hladno. Mi kad smo igrali tamo padala je ledena kiša, ali uslovi na terenu su stvarno odlični. U suštini, kad izađeš na takvu utakmicu, ti to i ne osećaš. Verujem da će Zvezda krenuti u napad, pa šta bude".

Govoreći o svom klubu, ovi momci - kao i njihov novi saigrač, crnogorski reprezentativac Nemanja Mijušković koji im je pravio društvo tokom intervjua - ocenili su da će Tosnu u nastavku sezone biti potrebno još bar 10 bodova za opstanak u ruskoj Premijer ligi.

"Prvi cilj je da ostanemo u ligi i da što više igramo, a posle ćemo videti šta dalje", horski su poželeli.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar