ПЛ: Кејн краљ, гол Луке, Свонси се буди, Сити убио Лестер!

Варди пробудио Хулка у Агуеро – "покер" Аргентинца за моћни Сити! Фудбалери Манчестер Ситија убедљиво су савладали Лестер Сити 5:1 (1:1) у последњем суботњем мечу 27. кола Премијер лиге. Свонси игра као препорођен, Лука опет стрелац! Фантастични резултати Карлоса Карвалхала од преузимања тима из Велса. Хари Кејн је краљ северног Лондона! Александр Лаказет се прописно обрукао у надокнади времена.

Фудбал 11.02.2018 | 13:15
ПЛ: Кејн краљ, гол Луке, Свонси се буди, Сити убио Лестер!
Ништа нисмо видели у првом, а онда спектакл у другом полувремену!

Хари Кејн је решио други овосезонски дерби северног Лондона у 49. минуту, да би након великог броја пропуштених шанси Тотенхема - Арсенал дочекао својих пет минута у надокнади времена, али Александру Лаказету је недостајало концентрације да би донео бод свом тиму.

Фантастични енглески нападач тако је стигао до свог седмог гола у мечевима против "тобџија" за радост већине од 83.222 навијача на "Вемблију", што је нови рекорд Премијер лиге.

ТОТЕНХЕМ - АРСЕНАЛ 1:0 (0:0)

Незанимљиви први део утакмице брзо је заборављен када је одмах по повратку са паузе између два полувремена Бен Дејвис одлично центрирао са леве стране, Кејн је одлично темпирао скок и био највиши између двојице играча Арсенала, а Петр Чех није имао кад да реагује на јак ударац главом којим је нападач Спурса додатно учврстио прво место на листи стрелаца (23 гола).

Венгер, чија одбрана је "пуцала" сваки пут кад би Тотенхем прешао половину, одлучио је да уведе Лаказета и Ивобија уместо Елненија и Мкхитарјана, који данас није много показао.

Тек у 68. је Арсенал први пут запретио преко Џека Вилшира, да би се у наредних пет минута Тотенхем испромашивао: Деле Али је имао један на један и шутирао поред гола, Ламела је потом истрчао добро и шутирао у "малу мрежу", да би потом и Трипијер ухватио волеј и гледао Петра Чеха како му из непосредне близине "скида зицер.

Ламела је на уласку у надокнаду могао да реши меч када је избио пред голмана Арсенала, али су уместо тога домаћи навијачи стрепели.

Александр Лаказет је чекао лопту потпуно сам на десет метара од Уга Лориса, али је лопту послао "пуном" на трибине, да би два минута касније побегао и Давинсону Санчезу и шутирао пола метра поред даље стативе.

Тотенхем је овом победом побегао на седам бодова од најљућег ривала, а чека утакмице Ливерпула и Челсија како би знао да ли после 27. кола остаје трећи, четврти или пети.

Свонси игра као препорођен, Лука опет стрелац! Фантастични резултати Карлоса Карвалхала од преузимања тима из Велса.

Британски медији били су у чуду када је Свонси одлучио да поверење укаже Карлосу Карвалхалу, који се претходно није толико истакао у Шефилд венздеју, али се испоставило да је то био пун погодак тима из Велса!

Свонси је од доласка Португалца уписао шест победа, четири ремија и тек један пораз, а за нови скок изван опасне зоне побринуо се Ки чијим је голом "пао" Барнли (1:0).

Јужнокорејски фудбалер је одлично реаговао на пас Кајла Нотона и савладао је одличног Ника Поупа који бриљира ове сезоне од повреде стандардног чувара мреже Тома Хитона, а "лабудовима" у корист ишао је и резултат из Стоука.

Тим из града керамике био је надомак преокрета против Брајтона, али је искусни Чарли Адам промашио пенал у надокнади времена за само 1:1 (0:1).

Евертон је уписао лаку победу против Кристал Паласа (3:1), након што није било голова у првом полувремену, да би потом прорадила "веза" Гилфи Сигурдсон - Умар Нијас која је била заслужна за голове у 46. и 51. минуту.

Прво је Сенегалац асистирао Исланђанину, да би му овај пет минута касније узвратио.

Том Дејвис је донео трећи гол "карамелама" против Паласа, а Лука Миливојевић, постигао је утешни гол из пенала у 83. минуту.

Варди пробудио Хулка у Агуеро – "покер" Аргентинца за моћни Сити! Фудбалери Манчестер Ситија убедљиво су савладали Лестер Сити 5:1 (1:1) у последњем суботњем мечу 27. кола Премијер лиге.

"Грађани" су наставили пут ка титули 23. победом у сезони, показавши да је реми у Барнлију био само случајност.

Јунак тријумфа над "Лисицама" био је Аргентинац Серхио Кун Агуеро са четири гола у другом полувремену, а након што је Џејми Варди сјајним поготком изједначио на 1:1 средином првог дела меча.

Сити је повео преко Рахима Стерлинга, на асистенцију Кевина де Брујнеа, који је у наставку наместио још два гола. 

"Грађани" имају 16 бодова више од првог пратиоца и највећег ривала Јунајтеда, који у недељу гостује Њукаслу. 

С друге стране, Лестер је треће коло у низу остао без победе, али је и даље у "златној" средини далеко и од Европе и од опасне зоне. 

У наредном колу Сити гостује Арсеналу, док Лестер чека "дављеника" Стоук. "Грађане" у међувремену очекује гостовање Базелу у првом мечу осмине финала Лиге шампиона. 

ПРЕМИЈЕР ЛИГА 27. КОЛО:

Тотенхем - Арсенал 1:0 (0:0)
/Кејн 49/

Евертон - Кристал Палас 3:1 (0:0)
/Сигурдсон 46, Нијас 51, Дејвис 75 - Миливојевић 83п/

Стоук - Брајтон 1:1 (0:1)
/Шаћири 68 - Искјердо 32/

Свонси - Барнли 1:0 (0:0)
/Ки 81/

Вест Хем - Вотфорд 2:0 (1:0)
/Чичарито 38, Арнаутовић 78/

Манчестер сити - Лестер сити 5:1 (1:1)
/Стерлинг 3, Агуеро 48, 53, 77, 90 - Варди 24/

у недељу:

Хадерсфилд - Борнмут (13.00)
Њукасл - Манчестер јунајтед (15.15)
Саутемптон - Ливерпул (17.30)

у понедељак:

Челси - Вест Бром (21.00)

ТАБЕЛА: Сити 72, Јунајтед (-1) 56, Тотенхем 52, Ливерпул (-1) 51, Челси (-1) 50, Арсенал 45, Барнли 36, Лестер 35, Евертон 34, Борнмут (-1) 31, Вотфорд 30, Вест Хем 30, Брајтон 28, Кристал Палас 27, Свонси 27, Саутемптон (-1) 26, Њукасл (-1) 25, Стоук 25, Хадерсфилд (-1) 24, ВБА (-1) 20.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар