PL: Kejn kralj, gol Luke, Svonsi se budi, Siti ubio Lester!

Vardi probudio Hulka u Aguero – "poker" Argentinca za moćni Siti! Fudbaleri Mančester Sitija ubedljivo su savladali Lester Siti 5:1 (1:1) u poslednjem subotnjem meču 27. kola Premijer lige. Svonsi igra kao preporođen, Luka opet strelac! Fantastični rezultati Karlosa Karvalhala od preuzimanja tima iz Velsa. Hari Kejn je kralj severnog Londona! Aleksandr Lakazet se propisno obrukao u nadoknadi vremena.

Fudbal 11.02.2018 | 13:15
PL: Kejn kralj, gol Luke, Svonsi se budi, Siti ubio Lester!
Ništa nismo videli u prvom, a onda spektakl u drugom poluvremenu!

Hari Kejn je rešio drugi ovosezonski derbi severnog Londona u 49. minutu, da bi nakon velikog broja propuštenih šansi Totenhema - Arsenal dočekao svojih pet minuta u nadoknadi vremena, ali Aleksandru Lakazetu je nedostajalo koncentracije da bi doneo bod svom timu.

Fantastični engleski napadač tako je stigao do svog sedmog gola u mečevima protiv "tobdžija" za radost većine od 83.222 navijača na "Vembliju", što je novi rekord Premijer lige.

TOTENHEM - ARSENAL 1:0 (0:0)

Nezanimljivi prvi deo utakmice brzo je zaboravljen kada je odmah po povratku sa pauze između dva poluvremena Ben Dejvis odlično centrirao sa leve strane, Kejn je odlično tempirao skok i bio najviši između dvojice igrača Arsenala, a Petr Čeh nije imao kad da reaguje na jak udarac glavom kojim je napadač Spursa dodatno učvrstio prvo mesto na listi strelaca (23 gola).

Venger, čija odbrana je "pucala" svaki put kad bi Totenhem prešao polovinu, odlučio je da uvede Lakazeta i Ivobija umesto Elnenija i Mkhitarjana, koji danas nije mnogo pokazao.

Tek u 68. je Arsenal prvi put zapretio preko Džeka Vilšira, da bi se u narednih pet minuta Totenhem ispromašivao: Dele Ali je imao jedan na jedan i šutirao pored gola, Lamela je potom istrčao dobro i šutirao u "malu mrežu", da bi potom i Tripijer uhvatio volej i gledao Petra Čeha kako mu iz neposredne blizine "skida zicer.

Lamela je na ulasku u nadoknadu mogao da reši meč kada je izbio pred golmana Arsenala, ali su umesto toga domaći navijači strepeli.

Aleksandr Lakazet je čekao loptu potpuno sam na deset metara od Uga Lorisa, ali je loptu poslao "punom" na tribine, da bi dva minuta kasnije pobegao i Davinsonu Sančezu i šutirao pola metra pored dalje stative.

Totenhem je ovom pobedom pobegao na sedam bodova od najljućeg rivala, a čeka utakmice Liverpula i Čelsija kako bi znao da li posle 27. kola ostaje treći, četvrti ili peti.

Svonsi igra kao preporođen, Luka opet strelac! Fantastični rezultati Karlosa Karvalhala od preuzimanja tima iz Velsa.

Britanski mediji bili su u čudu kada je Svonsi odlučio da poverenje ukaže Karlosu Karvalhalu, koji se prethodno nije toliko istakao u Šefild venzdeju, ali se ispostavilo da je to bio pun pogodak tima iz Velsa!

Svonsi je od dolaska Portugalca upisao šest pobeda, četiri remija i tek jedan poraz, a za novi skok izvan opasne zone pobrinuo se Ki čijim je golom "pao" Barnli (1:0).

Južnokorejski fudbaler je odlično reagovao na pas Kajla Notona i savladao je odličnog Nika Poupa koji briljira ove sezone od povrede standardnog čuvara mreže Toma Hitona, a "labudovima" u korist išao je i rezultat iz Stouka.

Tim iz grada keramike bio je nadomak preokreta protiv Brajtona, ali je iskusni Čarli Adam promašio penal u nadoknadi vremena za samo 1:1 (0:1).

Everton je upisao laku pobedu protiv Kristal Palasa (3:1), nakon što nije bilo golova u prvom poluvremenu, da bi potom proradila "veza" Gilfi Sigurdson - Umar Nijas koja je bila zaslužna za golove u 46. i 51. minutu.

Prvo je Senegalac asistirao Islanđaninu, da bi mu ovaj pet minuta kasnije uzvratio.

Tom Dejvis je doneo treći gol "karamelama" protiv Palasa, a Luka Milivojević, postigao je utešni gol iz penala u 83. minutu.

Vardi probudio Hulka u Aguero – "poker" Argentinca za moćni Siti! Fudbaleri Mančester Sitija ubedljivo su savladali Lester Siti 5:1 (1:1) u poslednjem subotnjem meču 27. kola Premijer lige.

"Građani" su nastavili put ka tituli 23. pobedom u sezoni, pokazavši da je remi u Barnliju bio samo slučajnost.

Junak trijumfa nad "Lisicama" bio je Argentinac Serhio Kun Aguero sa četiri gola u drugom poluvremenu, a nakon što je Džejmi Vardi sjajnim pogotkom izjednačio na 1:1 sredinom prvog dela meča.

Siti je poveo preko Rahima Sterlinga, na asistenciju Kevina de Brujnea, koji je u nastavku namestio još dva gola. 

"Građani" imaju 16 bodova više od prvog pratioca i najvećeg rivala Junajteda, koji u nedelju gostuje Njukaslu. 

S druge strane, Lester je treće kolo u nizu ostao bez pobede, ali je i dalje u "zlatnoj" sredini daleko i od Evrope i od opasne zone. 

U narednom kolu Siti gostuje Arsenalu, dok Lester čeka "davljenika" Stouk. "Građane" u međuvremenu očekuje gostovanje Bazelu u prvom meču osmine finala Lige šampiona. 

PREMIJER LIGA 27. KOLO:

Totenhem - Arsenal 1:0 (0:0)
/Kejn 49/

Everton - Kristal Palas 3:1 (0:0)
/Sigurdson 46, Nijas 51, Dejvis 75 - Milivojević 83p/

Stouk - Brajton 1:1 (0:1)
/Šaćiri 68 - Iskjerdo 32/

Svonsi - Barnli 1:0 (0:0)
/Ki 81/

Vest Hem - Votford 2:0 (1:0)
/Čičarito 38, Arnautović 78/

Mančester siti - Lester siti 5:1 (1:1)
/Sterling 3, Aguero 48, 53, 77, 90 - Vardi 24/

u nedelju:

Hadersfild - Bornmut (13.00)
Njukasl - Mančester junajted (15.15)
Sautempton - Liverpul (17.30)

u ponedeljak:

Čelsi - Vest Brom (21.00)

TABELA: Siti 72, Junajted (-1) 56, Totenhem 52, Liverpul (-1) 51, Čelsi (-1) 50, Arsenal 45, Barnli 36, Lester 35, Everton 34, Bornmut (-1) 31, Votford 30, Vest Hem 30, Brajton 28, Kristal Palas 27, Svonsi 27, Sautempton (-1) 26, Njukasl (-1) 25, Stouk 25, Hadersfild (-1) 24, VBA (-1) 20.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar