ЗОИ: Пјонгчанг 2018. - Преглед дана...

Велингер постао олимпијски шампион! Немачки ски-скакач Андреас Велингер изненадио је фаворите у Пјонгчангу и постао олимпијски шампион на малој скакаоници. Холанђанке покориле подијум на 3. 000м! Холандске брзе клизачице освојиле су све три медаље у трци на 3. 000 метара на Зимским олимпијским играма. После седам светских титула, Далмајер први пут златна на ЗОИ! Немачка бијатлонка Лаура Далмајер освојила је златну медаљу на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу. Прва златна медаља за Јужну Кореју на ЗОИ! Репрезентативац Јужне Кореје Лим Хјо-јун освојио је златну медаљу у брзом клизању на 1. 500 метара на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

Остали спортови 11.02.2018 | 12:45
ЗОИ: Пјонгчанг 2018. - Преглед дана...
Лим Хјо-јун је освојио прву медаљу за домаћина Игара олимпијским рекордом од 2:10,485 минута.

Холандјанин Шинки Кнегт освојио је сребро резултатом 2:10,555 минута, док је трећи био такмичар из Русије Семен Елистратов са 2:10,687 минута. 

Холандјанка Карлејн Ахтеректе освојила је данас златну медаљу у брзом клизању на 3.000 метара на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу. 

Ахтеректе је победила резултатом 3:59,21 минута. 

Ирен Вуст освојила је сребро са 0,08 секунди за победницом, док је бронзу освојила Антоанет де Јонг са заостатком од 0,81 секунди.

После седам светских титула, Далмајер први пут златна на ЗОИ! Немачка бијатлонка Лаура Далмајер освојила је златну медаљу на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

Далмајерова је до првог злата у каријери стигла у спринту на 7,5 километара, без иједног промашаја.

Сребро је освојила Норвежанка Марта Олсбу са 24 секунде заостатка, док се на победнички подијум попела још Вероника Виткова из Чешке.

Далмајер је коначно после седам светских титула освојила и најпрестижнију медаљу за једног спортисту.

Холанђанке покориле подијум на 3.000м! Холандске брзе клизачице освојиле су све три медаље у трци на 3.000 метара на Зимским олимпијским играма.

Пјонгчанг ће дуго да памти пре свих Карлијн Ахтеректе која је изненадила фавориткињу Ирен Вист, златну из Сочија и Торина, за само осам стотинки.

Треће место освојила је њихова земљакиња Антоанет де Јонг.

Ахтеректе је пре овог злата скоро редовно била сребрна, на европским и светским шампионатима.

Велингер постао олимпијски шампион! Немачки ски-скакач Андреас Велингер изненадио је фаворите у Пјонгчангу и постао олимпијски шампион на малој скакаоници.

Велингер је до друге олимпијског злата, али првог самосталног, стигао скоковима од 104,5 и 113,5 метара.

Немац је надмашио Норвежане Јохана Андреа Форфанга и Роберта Јохансона који су освојили сребро и бронзу.

За 0,4 поена медаља је измакла победнику Четири скакаонице и браниоцу злата из Сочија Камилу Стоху из Пољске, а пети је био његов земљак Стефан Хула. 

Иза њих је остао један од претендената на медаљу Данијел-Андре Танде из Норвешке, док је четвороструки олимпијски шампион Симон Аман био 11.

Медаље – Холандија и Норвешка по 4, Немцима два злата! Првог дана Зимских олимпијских игара у Пјонгчангу подељено је 15 медаља, а највише златних медаља освојили су Немци.

Немачки олимпијци су стигли до два најсјајнија одличја, што су им биле и једине медаље у суботу.

Највише медаља првог дана су освојили Холанђани и Норвежани, по четири, али су олимпијци из земље лала имали једно злато, а Скандинавци ниједно.

По златну медаљу су освојили још домаћин Јужна Кореја, те Шведска, Норвешка има три сребра од четири медаља, а Чешка, Финска у Руси, који наступају под олимпијском заставом, су стигли до по једне бронзе. 

Биланс медаља И дана ЗОИ:
1. Немачка 2 0 0 2
2. Холандија 1 2 1 4
3. Ј. Кореја 1 0 0 1
4. Шведска 1 0 0 1
5. Норвешка 0 3 1 4
6. Чешка 0 0 1 1
7. Финска 0 0 1 1
8. ОАР (Русија) 0 0 1 1

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар