ZOI: Pjongčang 2018. - Pregled dana...

Velinger postao olimpijski šampion! Nemački ski-skakač Andreas Velinger iznenadio je favorite u Pjongčangu i postao olimpijski šampion na maloj skakaonici. Holanđanke pokorile podijum na 3. 000m! Holandske brze klizačice osvojile su sve tri medalje u trci na 3. 000 metara na Zimskim olimpijskim igrama. Posle sedam svetskih titula, Dalmajer prvi put zlatna na ZOI! Nemačka bijatlonka Laura Dalmajer osvojila je zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Prva zlatna medalja za Južnu Koreju na ZOI! Reprezentativac Južne Koreje Lim Hjo-jun osvojio je zlatnu medalju u brzom klizanju na 1. 500 metara na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Ostali sportovi 11.02.2018 | 12:45
ZOI: Pjongčang 2018. - Pregled dana...
Lim Hjo-jun je osvojio prvu medalju za domaćina Igara olimpijskim rekordom od 2:10,485 minuta.

Holandjanin Šinki Knegt osvojio je srebro rezultatom 2:10,555 minuta, dok je treći bio takmičar iz Rusije Semen Elistratov sa 2:10,687 minuta. 

Holandjanka Karlejn Ahterekte osvojila je danas zlatnu medalju u brzom klizanju na 3.000 metara na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. 

Ahterekte je pobedila rezultatom 3:59,21 minuta. 

Iren Vust osvojila je srebro sa 0,08 sekundi za pobednicom, dok je bronzu osvojila Antoanet de Jong sa zaostatkom od 0,81 sekundi.

Posle sedam svetskih titula, Dalmajer prvi put zlatna na ZOI! Nemačka bijatlonka Laura Dalmajer osvojila je zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Dalmajerova je do prvog zlata u karijeri stigla u sprintu na 7,5 kilometara, bez ijednog promašaja.

Srebro je osvojila Norvežanka Marta Olsbu sa 24 sekunde zaostatka, dok se na pobednički podijum popela još Veronika Vitkova iz Češke.

Dalmajer je konačno posle sedam svetskih titula osvojila i najprestižniju medalju za jednog sportistu.

Holanđanke pokorile podijum na 3.000m! Holandske brze klizačice osvojile su sve tri medalje u trci na 3.000 metara na Zimskim olimpijskim igrama.

Pjongčang će dugo da pamti pre svih Karlijn Ahterekte koja je iznenadila favoritkinju Iren Vist, zlatnu iz Sočija i Torina, za samo osam stotinki.

Treće mesto osvojila je njihova zemljakinja Antoanet de Jong.

Ahterekte je pre ovog zlata skoro redovno bila srebrna, na evropskim i svetskim šampionatima.

Velinger postao olimpijski šampion! Nemački ski-skakač Andreas Velinger iznenadio je favorite u Pjongčangu i postao olimpijski šampion na maloj skakaonici.

Velinger je do druge olimpijskog zlata, ali prvog samostalnog, stigao skokovima od 104,5 i 113,5 metara.

Nemac je nadmašio Norvežane Johana Andrea Forfanga i Roberta Johansona koji su osvojili srebro i bronzu.

Za 0,4 poena medalja je izmakla pobedniku Četiri skakaonice i braniocu zlata iz Sočija Kamilu Stohu iz Poljske, a peti je bio njegov zemljak Stefan Hula. 

Iza njih je ostao jedan od pretendenata na medalju Danijel-Andre Tande iz Norveške, dok je četvorostruki olimpijski šampion Simon Aman bio 11.

Medalje – Holandija i Norveška po 4, Nemcima dva zlata! Prvog dana Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu podeljeno je 15 medalja, a najviše zlatnih medalja osvojili su Nemci.

Nemački olimpijci su stigli do dva najsjajnija odličja, što su im bile i jedine medalje u subotu.

Najviše medalja prvog dana su osvojili Holanđani i Norvežani, po četiri, ali su olimpijci iz zemlje lala imali jedno zlato, a Skandinavci nijedno.

Po zlatnu medalju su osvojili još domaćin Južna Koreja, te Švedska, Norveška ima tri srebra od četiri medalja, a Češka, Finska u Rusi, koji nastupaju pod olimpijskom zastavom, su stigli do po jedne bronze. 

Bilans medalja I dana ZOI:
1. Nemačka 2 0 0 2
2. Holandija 1 2 1 4
3. J. Koreja 1 0 0 1
4. Švedska 1 0 0 1
5. Norveška 0 3 1 4
6. Češka 0 0 1 1
7. Finska 0 0 1 1
8. OAR (Rusija) 0 0 1 1

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar