Ђумбир - од предјела до десерта

Чувен је ђумбир у витаминској "бомби" са медом и лимуном, а одлично иде уз дресинге за салате, чорбе, маринаде за месо, јела спремана у воку и са соја сосом. Пробајте га и у овсеној каши, чоколадним колачима. . .

Здравље 10.02.2018 | 11:53
Ђумбир - од предјела до десерта
Ниједан зачин не иде уз зиму тако природно као ђумбир. Синоним за кухињу јужне Азије постао је популаран у Европи и целом свету. Не без разлога, додаје укус и врелину сваком јелу, од предјела до десерта.

Чувен је у витаминској "бомби" са медом и лимуном, а одлично иде уз дресинге за салате, чорбе, маринаде за месо, јела спремана у воку и са соја сосом. Пробајте га и у овсеној каши, чоколадним колачима, смутију, сладоледу јер се одлично слаже уз слатке комбинације иако то нико не би рекао на први поглед.

Кад купујете, бирајте онај са тањом кором, избегавајте мекан јер је то знак да стоји већ дуго. Одломите колико желите, ако се тешко ломи, и то је знак да је бајат. Ако га користите често, држите га у фрижидеру у пластичној кеси са затварачем из које сте прво истиснули ваздух, у супротном, замрзните га и остаће свеж месецима.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар