Брачни бродолом тресе Семберију

Непомирљиве разлике међу супружницима, беспарица, дељење крова са његовим или њеним родитељима најчешћи су разлози због којих је у Бијељини лани скочио број развода у односу на претходне године.

Република Српска 09.02.2018 | 22:53
Брачни бродолом тресе Семберију
Према подацима Центра за социјални рад камен раздора међу супружницима све чешће су насиље, коцкање и алкохолизам.

"У прошлој години је поднесено 110 захтева за развод брака, од чега је од десет до 15 одсто случајева завршено позитивно, односно измирењем супружника", рекла је психолог у Центру за социјални рад Цвијанка Ракић.

У матичној служби памте случај и рекордера по трајању брака у Семберији. Најкраћи брак у Семберији склопљен је у фебруару 2015. године и трајао је само 12 дана.

Пуне руке посла због развода прошле године су имали и правници Канцеларије за пружање бесплатне правне помоћи, која ради при Градској управи.

Према речима стручног сарадника за пружање правне помоћи Зорана Радића број захтева за развод брака је у порасту у односу на годину раније.

"Седмично, веровали или не, имамо од три до чак пет тужби за развод брака. Можемо рећи да је реч о масовној појави", каже Радић.

Он истиче да грађани највише траже помоћ при сачињавању тужби.

"Осим за развод брака, писали смо тужбе за исплату дуга, за накнаду штете. Људи немају новца да се консултују са адвокатима и онда се обраћају нама за помоћ", рекао је Радић и додао да право на бесплатну правну помоћ имају грађани регистровани на подручју Бијељине.

Директор

Зоран Радић истиче да су у Канцеларији за пружање бесплатних правних услуга имали и несвакидашњи случај.

"Пре неколико дана имали смо специфичан случај, сачињавање уговора о обављању послова директора без заснивања радног односа. За овакав случај не знају ни поједини адвокати у Бијељини, јер је то новина у Закону када оснивач предшколске установе мора да има такав уговор са физичким лицем", појашњава Радић.

Извор: Глас Српске

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Седам пута...

09.02.2018 21:13

...Лола се зенио, до потока цуре доводио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац

10.02.2018 06:55

Чим склопе брак хоће свој стан,добро ауто,да сиједе по кафићима,да иду на дестинације далеке,праве селфије,јер забога како ДРУГИ а ми ето неможемо ? Да Вам будем искрен,нерад влада РС-ом,тешки нерад.Дио кривице сносе и родитељи ( МИ) јер немају радне навике и кад уђу у брак ето великих проблема ( од брака се пуно очекује ) а по кафићима да будеш ВИЂЕН од тог брака нема ништа.Беспарица куца на врата и РАЗВОД је неминован.Свако се враћа својим родитељима на издржавање.Жалосно и тужно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Његос

10.02.2018 07:14

Брате озбиљан сам, свака ти је ко у Његоса.

Name

Дон

10.02.2018 08:40

Ти ни ријечи о насиљу, коцки и алкохолизму. Код тебе испаде селфи највећи проблем.

Name

семберац дону

10.02.2018 09:10

Ма све је то исто.Ако нема поштовања ОДЕ БРАК.

Name

%

10.02.2018 11:53

Зато бијела куга хара РС годинама. Срба је све мање и мање, кад додас егзодус напустања РС јасно ти је да смо пропали нацисто.

Name

Андјео

10.02.2018 13:41

У праву је цовјек. Велики нерад и дебилизам, а тек језик да не прицам. Битно је да су нокти средјени, налакирани и надоградјени, коса офарбана, а сминке има пола собе, као да је глетарицом навлаци, да се иде с кафе на кафу, а ти родјо 'оцес ли имати руцак или нецес зависи од тога ако себи спремис и то кад додјес с посла.А мозес и куцу усисати и опрати одјело.Теско им отици у продавницу купити хљеб, а да поткувају и да не прицам. Нека је Бог на помоци данасњој омладини.

Name

Семберац анђелу

10.02.2018 14:11

Па зар није тако ? Људи бијеже од истине и не воле је чути али ТАКО ЈЕ.

Name

Одговор је у овом дијелу

11.02.2018 15:42

,,Јер забога како ДРУГИ а ми то не можемо''... Ту је узрок гро проблема. Заиста је чудно да у једној релативно сиромшној држави оволико велики број људи може да да вози нова аута, има виле, љетује по Куби... И онда ови који то не могу пуцају психички по шавовима... Гарантујем да је то узрок развода јер супружници пребацују одговорност једни на друге што не могу да се бахате као овај слој који то може...

Name

Сведска

10.02.2018 16:06

Људи моји схватите да у браку морају да се зртвују и цовјек и зена.Много тога морају да прецуте обадвоје,сто се казе ако ти зена несто рузно рекне практикуј на ово усло на оно ухо изасло.Компромис игра велику улогу у браку,мора се наци некакав средњи заједницки пут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Матицар

12.02.2018 10:35

Бракови пуцају јер су људи себицни и размазени, мисле само на себе. За брак је потребна зртва и љубав за супрузника и дјецу, ако тога нема, нема ни цврстог брака. Све је ствар договора и компромиса. Ко на то није спреман ментално, не треба да ступа у брак, у супротном је загарантован развод.