Виктор Седорф, Ван Басти, Рудигулити и Жунињо Болт...! То могу само Бразилци!

Шта се деси детету када отац много воли неког фудбалера или када у тиму имате два играча истог презимена?

Фудбал 11.02.2018 | 21:00
Виктор Седорф, Ван Басти, Рудигулити и Жунињо Болт...! То могу само Бразилци!
Од кад је света и века, Бразил је земља фудбала, а тамошњи навијачи увек су спремни да ураде све у част бубамаре. Па и да дају имена у знак поштовања према истинским фудбалским асовима. А како преноси угледни Глобо Еспорте, овосезонско издање шампионата Гаучо у бразилској држави Рио Гранде до Сул биће веома занимљиво и на том плану. Наиме, има неколико играча са специфичним и надасве атрактивним именима. А ко зна, м0жда једног дана стекну и светску славу као њихови много познатији земљаци или асови у чију част су и добили имена.

Без дилеме најатрактивнији у овој причи је холандски трио. Тако имамо младог Витора Седорфа. Овај момак има 16 година, игра у везном реду, а члан је екипе Авенида из града Санта Круз до Сул. Наравно, није ни у каквим родбинским односима са некадашњим репрезентативцем Холандије, а од скора тренером шпанског Депортива из Ла Коруње. У чему је квака? Када је пре неколико година један тренер видео овог момка како игра мали фудбал, питао га је да ли може да га зове Седорф? Млади Виктор се сложио са тим и тако је постао Седорф и у званичној регистрацији. И још једна занимљивост, овај момак је најмлађи регистровани фудбалер у овогодишњем шампионату Гаучо.

“Мислим да гајим сличан стил игре као Кларенс Седорф. Могу да будем врхунски играч. Сањам о томе. Верујем да ћу једног дана успети”, пуца од самопоуздања млади Витор.

Идемо даље. Славне партије другог холандског играча Марка ван Бастена биле су очигледно инсипирација родитељима једног другог фудбалера из ове приче. Ради се о Ван Бастију Соузи Силви, 23-годишњем везисти екипе Бразил де Пелотас. Његов отац је био одушевљен некадашњим нападачем Ајакса и Милана и очигледно није имамо никакву дилему.

Холандски трио у Шампионату Гаучо заокружио је Рудигулити да Силва Енрике, члан екипе Сао Пауло из града Рио Гранде. Оно што је чудно што чак ни сам играч не зна зашто му се баш тако пише име.

Занимљив је и пример фудбалера Крузеира из града Сашоеириња - Жуниња који је уз то име убацио и Болт. Све је кренуло од тога што су му тај надимак навијачи дали због брзине, али је презиме Болт додао како би се разликовао од саиграча који се такође зове Жунињо. А какав би то био шампиона Гаучо да у њему нема и једног Роналдиња? Онај славни је играо за Гремио из Порто Алегреа, а овај, Роналдињо Грамаденсе је искусни, 29-годишњи везиста Сао Луиза.

У сваком случају, навијачима у Бразилу никада није досадно, јер и даље могу да гледају Гулита, Ван Бастена и Седорфа... Па макар и као јефтиније копије.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар